Haker prebacio više od 3,26 miliona u Ethereumu sa CreamFinance-a

Anonimna adresa koju je CreamFinance označio kao „exploiter“ izvršila je transfer od 365,7 Ethereuma, u vrijednosti od oko 600 hiljada dolara, na kripto berzu TradeOgre, prema podacima kompanije za analizu clockchain-a, Glassnode.

Ovo je najnoviji u seriji velikih tranfera sa ove adrese, koja je navodno poslala 2070 Ethereuma, vrijednosti od oko 3,26 miliona dolara, na kripto berzu TradeOgre, od 9. januara 2023. godine.

CreamFinance haker pokušava da likvidira sredstva

Stvarna priroda ovoh iskorištavanja kao i identitet hakera su i dalje nepoznati, dok ova platforma za decentralizovane finansije (DeFi) još uvijek nije dala izjavu vezanu za ovaj problem. Veliki tranferi na kripto berzu TradeOgre sugerišu da haker pokušava da unovči ukradena sredstva.

TradeOgre je kripto berza koja omogućava korisnicima da kupe, prodaju i da trguju digitalna sredstva kao što je Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) i Litecoin (LTC). Smatra se da je TradeOgre decentralizovana berza i ne zahtjeva lične podatke prilikom pravljenja korisničkog naloga.

Ovaj incident naglašava ranjivost DeFi platformi i značajne gubitke za korisnike istih. Ovo takođe podiže pitanja oko bezbjednosti i nadzora decentralizovanih sistema, kao i mogućnosti da nadležne službe prate i optuže odgovorne za ovakva iskorištavanja.

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.