Hakeri napali još jedan DeFi protokol

Još jedan DeFi protokol je postao žrtva hakerskog napada. Dok je približno jedan milion sredstava prebačen, u vrijeme konferencije za štampu, skoro svi računi na platformi mogu postati žrtva novog propusta.

Redoslijed hakova

Jedan od prvih izvještaja o postojanju potencijalnog problema, objavljen je od strane naloga „YettyWrap“ na Tviteru. Ovaj nalog je objavio sumnjivu transakciju sa profila koji je povukao sredstva sa naloga, u znatno većem iznosu nego što je bio inicijalni depozit.

Potencijalni hakerski nalog je prebacio više od 240 hiljada Convex tokena, dok je uplatio manje od jedne hiljade. Berza je izjavila da nema ukradenih sredstava.

bent finance

Decentralizovana platforma za finansije je dala izjavu, dva sata nakon inicijalne prijave problema, korisnicima platofrme, o mogućnosti krađe sredstava zbog nepoznatog problema.

Kasnije, zvanični nalog Bent Finance je objavio ograničenje za sve zahtjeve, što znači da investitori neće moći da zahtijevaju svoje nagrade za ulaganje u bazene likvidnosti. Ova odluka je donesena da bi se spriječilo potencijalno pražnjenje bazena, kao i da bi se sačuvala bezbijednost sredstava.

Zabrinutost PeckShiled-a

Kontroverza oko teme hakovanja se pojavila nakon što je kompanija za bezbijednost blockchaina, PeckShiled, objavila da je transakcija izvršena sa Bent Finance Deployer-a, što znači da platforma, na neki način, može biti povezana sa „hakerskom transakcijom.“

Zvanični nalog Bent Finance nije ignorisao tvit kompanije za bezbjednost, te je brzo odgovorio da i oni „vide istu stvar“, te da trenutno vrše istragu. Sa druge strane, članovi zajednice, odmah su optužili DeFi platformu za napad iznutra, što znači da je ili administrator ili neko ko radi usko sa berzom, zapravo znao za ovaj propust i iskoristio ga za ličnu dobit.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.