Iz Bitmain-a objavili da je novi majner sa tečnim hlađenjem najefikasniji model do sada

Najveći svjetski proizvođač sistema za rudarenje kriptovaluta, Bitmain, napravio je novi sistem za rudarenje sa tečnim hlađenjem, koji ima najveću iskoristivosti energije, od svih modela do sada.

  • Novi Antiminer S19 XP Hyd. postiže 255 terehasha u sekundi (TH/s) sa računarskom snagom od 20,8 džula po terahashu (J/T) i radi na 5,304 vati, prema specifikaciji sa Bitmain's veb stranice. Cijena ovog majnera je ispod 20 hiljada dolara, po komadu, a biće spreman za isporuku u prvoj četvrtini 2023. godine, prema objavi ovog sajta.
  • Njegova energetska efikasnost pobjeđuje prethnodno najbolji Antminer S19 XP, koji donosi 140 TH/s sa 21,5 džula po terahashu, po cijeni od 11,620 dolara, dok njegov protivnik MicroBTs Whatsminer M30S++, donosi 112 TH/s uz efikasnost od 31 džula po terahashu.
  • Sistemi sa tečnim hlađenjem su predviđeni da se koriste u Bitmainovim kontejnerima. Sistemi za hlađenje pomoći tečnosti, koriste metod hlađenja gdje tečnost putuje kroz cijevi, da bi oslobodila mašinu toplote.
  • Ova kompanija je takođe objavila i novi kontejner, koji je sinhronizovan sa ANTSPACE HK3, u koji može da stane 210 mašina za rudarenje i koristi 1 megavat energije.
  • U januaru, Bitmain je objavio Antminer S19 Pro+ Hyd., svoj prvi sistem sa tečnim hlađenjem, koji je donosio 198 terahasha u sekundi i 27,5 džula po terahashu.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.