Iz Yuga labsa otkazali Otherside aukciju

Yuga labs, kompanija koja posjeduje CryptoPunks i Bored Ape Yacht Club Lab NFT tokene, neće koristiti sistem Dutch aukcije za svoju nadolazeću prodaju parcela u Otherside metaverse projektu. Ovu vijest je objavila kompanija na svom blog postu danas:

„NFT Dutch aukcija je zapravno sra***. Ovaj tip aukcije ne ispunjava zahtjeve potražnje, niti spriječava eksploziju gasa prilikom velikog broja minitovanja.“

Dutch aukcija može biti posebno problematična zato što bi mitnovanje Otherlans kolekcije, moglo biti „jedno od najvećih NFT mintovanja do sada,“ navodi se u postu. Umjesto toga, cijena mintovanja će iznositi fiksnih 305 ApeCoina. Ukupno 55 hiljada Otherland parcela je dostupno za kupovinu, od strane novčanika koji su izvršili KYC.

„Dutch aukcija je sra***, zato će Otherland biti prodat po fiksnoj cijeni od 305 ApeCoina.“

Maksimalna dozvoljena količina NFTova po novčaniku je dva komada. Otherside će povećavati ovo ograničenje kako mint bude odmicao. Ukoliko se svih 55 hiljada NFTova proda, trebali bi donijeti prihod od 400 miliona dolara, po trenutnoj cijeni.

Dutch aukcija je tip aukcije u kojoj je cijena minta na početku najveća a zatim opada dok se kolekcija ne rasproda. Otherside ne vjeruje da će ovaj tip aukcije riješiti bilo koji problem, kako su neki to sugerisali u prošlosti.

Otherside metaverse treba da bude lansiran 30. aprila. Dok se sve ovo dešava, cijena BAYC NFTova dostiže nove najviše vrijednosti.

U mđeuvremenu BAYC prolazi kroz određene probleme

Yuga Labs Bored Ape Yacht Club (BAYC) je jedna od najpoznatiji NFT kolekcija, ali tokom protekli sedmica je njihova repucatija počela opadati. Njihova Instagram stranica je hakovana, što je prouzrokovalo gubitak NFTova od strane nekoliko korisnika.

Na metaverse se fokusiraju mnogi projekti, projketi koji se nalaze u ali i van ovog prostora. Postoji nekoliko projekata koji su doboko zagazili u ovo polje, kao što su Sandbox i Decentraland, ali ni ostali ne zaostaju za njima. Očigledno je da insajderi očekuju od ovih projekata da rastu.

Jedan od projekata je i Meta, koji ulaže sve svoje resurse u metaverse. CEO Zuckerberg vjeruje da će se budućnost društvene interakcije obavljati na ovaj način, te ne vidi problem da postane prva kompanija u metaversu.

 

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.