Izvršni direktor berze Crypto.com objašnjava ogromni transfer od 347 miliona dolara u Ethereum tokenima

Izvršni direktor Crypto.com berze, Kris Marszalek, objasnio je ogromni transfer Ethereuma sa novčanika ove berze.

Prema podacima Etherscan-a, oko 285,000 Ethereuma (preko 347 miliona dolara), prebačeno je sa novčanika Crypto.com na adresu novčanika Gate.io berze.

Marszalek je izjavio da je ovaj transfer bio greška i da je prebačeni Ethereum trebao da ode na hladni novčanik Crypto.com berze, ali je navodno završio na Gate.io novčaniku.

„Ovo je trebao da bude transfer na adresu novog hladnog novčanika ali je Ethereum otišao na whitelisted adresu druge berze. U saradnji sa Gate.io timom smo povratili Ethereum na naš hladni novčanik. Uveli smo nove procedure da bismo spriječili ovakva dešavanja u budućnosti.“

 Marszalek je prošle sedmice otrkio neke od Crypto.com rezervi.

„Iako je provjera dokaza o rezervama još uvijek u pripremi mi objavljujemo adrese naših hladnih novčanika, za neka od top sredstava koja posjedujemo na platformi. Ovo predstavlja samo dio naših rezervi, oko 53,024 BTC-a, 391,564 ETH-a, ukupno oko 3 biliona dolara zajedno sa drugim sredstvima.

 

Očekujte potpuni dokaz o rezervama od nas u roku od nekoliko sedmica, jer ćemo na ovaj način potvrditi da su sredstva korisnika podržana u odnosu 1:1. Možete očekivati da će Crypto.com nastaviti da radi u duhu potpune transparentnosti i da će ostati stabilna i bezbjedna platforma.“

Istog dana kada se ovaj transfer dogodio, izvršni direktor Binance berze Changpeng Zhao, objavio je da je jako sumnjivo to što berza prebacuje kripto istog dana kada je objelodanila adresu svog novčanika.

U vrijeme pisanja ovog teksta CRO, osnovni token Crypto.com berze, izgubio je oko 45% svoje vrijednosti u proteklih 7 dana i skoro 93% od svoje najviše vrijednosti koju je dostigao 24. novembra 2021. godine.

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.