Izvršni direktor Coinbase berze planira da proda dio svog udjela u kompaniji da bi finansirao naučno istraživanje

Izvršni direktor Coibase berze, Brian Armstrong, otkrio je da planira da smanji svoj udio u ovo berzi sa ciljem finansiranja naučnog i tehnološkog istraživanja.

Armstrong je ovo objavio putem Tvitera u petak, kada je izjavio da će prodati oko 2% svog udjela u Coinbase berzi. Kao izvršni direktor, Armstrong posjeduje 16% kompanije. Prema izjavi kompanije iz 2022. godine, Armstrongov udio u glasačkim dionicama ove kompanije iznosi 60%.

“Jako sam strastven prema ubrzanju razvoja nauke i tehnologije, kada je u pitanju rješavanje najvećih svjetskih izazova,“ izjavio je Armstrong.

Armrstrong je takođe pojasnio da njegova odluka o prodaji dijela dionica ne naglašava želju da se povuče sa mjesta rukovodioca ove kompanije. Takođe je dodao da namjerava da vodi Coinbase „duži vremenski period,“ dodajući da je „jako bullish prema kriptovalutama i Coinbase berzi. Takođe sam u potpunosti posvećen rastu i razvoju našeg posla i napredovanju u našoj misiji, ali sam takođe uzbuđen i zbog dorpinosa na drugi način.“

Kripto svijet je ove godine svjedočio napuštanju vodećih pozicija od strane izvršnih direktora i starijih izvršnih rukovodilaca. Ovo se dogodilo mnogo puta jer je dosta kompanija otpustilo značajan dio radne snage. Coinbase berza je početkom ovog ljeta otpustila oko 18% svojih zaposlenih. Za napuštanje radnih mjesta i otkaze od strane berzi, dijelom je kriv i veliki pad kripto tržišta koji je jako izražen u 2022. godini.

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.