Jim Cramer o Coinbase dionicama – “Ja ovo ne bih ni pipnuo”

Coinbase Global Inc (NASDAQ: COIN) je izgubio skoro 30% vrijednosti tokom proteklih nekoliko sedmica, ali slavni investitor Jim Cramer ne misli da je ovo prilika za ulaganje.

Cramer je podijelio svoje viđenje o Coinbase dionicama.

Voditelj emisije “The Mad Money” je razočaran jer ova kripto berza nije profitirala u smislu priliva usred skorijeg kraha bankarskog sektora. Tokom CNBC emisije „Squawk Box,“ Cramer je izjavio:

„Shvatio sam da su, ne meni, nego nekim ljudima oni zapravo bili JPMorgan što se tiče biznisa. Dakle, novac ulazi u JPMorgan. Ja ovo ne bih ni pipnuo.“

Prošlog mjeseca je ova kripto berza dobila „Wells Notice“ od Komisije za hartije od vrijednosti i berze Sjedinjenih Država, zbog kršenja Zakona o hartijama od vrijednosti Sjedinjenih Država.

Bank of America je bearish kada su u pitanju Coinbase dionice

U utorak, analitičar Bank of America je citirao podatke stranice CoinGecko i rekao da je volumen transakcija jako nizak za Coinbase u prvom kvartalu, te da je ispod konsenzusa za 24 biliona dolara. Sve ovo se događa u vrijeme kada su cijene kriptovaluta rasle od početka godine. Važno je napomenuti da volumen transakcija mnogo znači i da čini veliki dio ukupnog prihoda.

Jason Kupferberg je takođe citirao 6% smanjenja kod preuzimanja aplikacije (podaci sa Sensor Tower) te je ponovio da coinbase ima „lošu“ ocjenu kada su u pitanju dionice. Sa 2,7 miliona, preuzimanje aplikacije u prvom kvartalu je bilo najniže od trećeg kvartala 2020. godine. Kupferberg je dodao:

„Iako ne vidimo mnogo rizika Coin-ovog prihoda u prvom kvartalu, USDC tržišni udio je opao za 24% od početka bankarske krize, te bi ovo moglo dovesti do povećanja predviđenih prihoda tokom sledećih nekoliko kvartala.“

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.