Još jedna kripto berza pauzirala preuzimanje sredstava, depozite i trgovanje

Singapurska kripto berza Vauld, inače podržana od berze Coinbase, posljednja je u nizu koja je suspendovala sva preuzimanja sredstava, depozite i trgovanje, navodeći kao razlog „finansijske izazove“ zbog dugotrajno lošeg stanja na tržištu.

U blog postu, izvršni direktor Darshan Bathija, izjavio je da se ova kripto platforma „suočava sa finansijskim izazovima“ zbog različitih faktora, uključujući i finansijske poteškoće njihovih partnera i trenutnog stanja nesigurnosti na tržištu, koje je dovelo značajnog povlačenja sredstava od strane korisnika, premašujući 197,7 miliona dolara od 12. juna.

„Zbog ovoga, zaključili smo da je u najboljem interesu vlasnika da odmah preduzmu odgovarajuće mjere u skladu sa situacijom,“ izjavio je Bathija, dodajući da će raditi sa finansijskim i pravnim savjetnicima da bi iznašli najbolje rješenje, uključujući i restrukturisanje, koje bi pomoglo kompaniji u rješavanju finansijskih poteškoća.

Bathija je takođe rekao da Vauld namjerava da se obrati sudovima u Singapuru radi odobravanja moratorijuma, zvaničnog perioda odlaganja zakonske obaveze za otplatu duga, koji bi mogao kompaniji dati prostora za „disanje“ prilikom sprovođenja plana restrukturisanja.

„U međuvremenu, donijeli smo tešku odluku da suspendujemo sva preuzimanja sredstava, trgovanja i depozite na Valud platformi, dodao je Bathija. „Vjerujemo da će nam ovo omogućiti da istažimo potencijalna rješenja za restrukturisanje, zajedno sa našim finansijskim i pravnim savjetnicima.“

Osnovana u 2018. godini, Valud berza omogućava korisnicima da pozajme, posude i da trguju kripto sredstva sa jedinstvene platforme. Sjedište ove kripto berze je u Singapuru, dok je većina njihove radne snage u Indiji.

Valud je 21. juna 2022. godine objavio da su otpustili 30% radne snage zbog naglog pada cijena na kripto tržištu, kao i da je ovaj pad imao jak uticaj na sve kripto platforme.

Ova berza je podržana od zvučnih imena u kripto industiji, ukljčujući Coinbase, Pantera Capital, Valar Ventures, CMT Digital, Gumi Cryptos, osnivača Compound Labs-a Roberta Leshera i Cadenza Capital-a.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.