South-Korean-terra luna

Južna Koreja stavlja osoblje kripto kompanije Terraform Labs na listu zabrane letova

Nekoliko zaposlenika Terraform laboratorija sa sjedištem u Južnoj Koreji, kompanije koja stoji iza stabilnog novca TerraUSD, koji je propao prošlog mjeseca i uzdrmao tržišta kriptovaluta, ne može napustiti zemlju, rekli su tužioci.

TerraUSD-ov upareni token, Luna, pao je na 0 prošlog mjeseca, što je izazvalo rasprodaju i pokrenulo lančanu reakciju koja je neke velike institucije u kripto sektoru gurnula u ozbiljne poteškoće. TerraUSD je trebao biti vezan 1:1 za američki dolar.

Zvaničnik u Uredu vrhovnog tužioca Južne Koreje, koji je odbio da bude imenovan kao što je uobičajeno u Južnoj Koreji, rekao je da je više zaposlenih u laboratoriji Terraform stavljeno na listu zabrane letova.

Dodao je da ne može dati više detalja dok se istraga ne završi.

Glasnogovornik Terraform Labsa rekao je u izjavi: “Nismo upoznati s detaljima prijavljene zabrane.”

Gubici povezani sa stablecoinom također su doprinijeli poteškoćama kod američkog kripto zajmodavca Celsiusa, koji je ovog mjeseca obustavio povlačenja, i kripto hedž fonda Three Arrows Capital sa sjedištem u Singapuru, koji razmatra opcije uključujući prodaju imovine i spašavanje od strane druge firme.

Bitcoin, najveća svjetska kriptovaluta, trguje se po cijeni od oko 20.000 dolara, izgubivši otprilike polovinu svoje vrijednosti od početka maja, kada su problemi sa TerraUSD postali očigledni.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.