Južnokorejski tužioci pokrenuli istragu protiv svih Terraform zaposlenika zbog UST kolapsa

Prema lokalnim medijima, južnokorejske vlasti su počele detaljnu istragu protiv Do Kwona i Terraform Lab zaposlenika. Zajednički tim protv finansijkog i kriminala za hartije od vrijednosti u Seulu, pozvao je zaposlene da ih ispita da li su bili svjesni o potencijalnom kolapsu.

U izvještaju se navodi da su tužioci obezbijedili izjavu u kojoj stoji da je bilo nekih nesuglasica jer je „lansiranje pilot projetka Luna i Terra tada bilo neuspješno u kompaniji.“ Tužioci vjeruju da je sredstvo lansirano uprkos ovome. Navodno su uručili sudske pozive svim zaposlenicima Terraform Labs, tako da mogu izvršiti detaljnu istragu.

Tužioci takođe pokušavaju utvrditi da li je Do Kwon manipulisao cijenom i da li je sredstvo prošlo adekvatno pregledavanje prije objavljivanja na berze. Ispitivanje zaposlenih bi moglo ponuditi jasniju sliku onoga što se tačno dogodilo iza scene, kao i to da li su oni na vrhu stvarno bili svjesni da se sve može raspasti.

Broj ljudi koji je podnio žalbu protiv kompanije Terraform i Do Kwona nastavlja da raste. Podnesene su brojne tužbe protiv svih povezanih sa Terra projektom. Zakonodavci su takođe stupili na scenu, tražeći od Kwona da se izjasni pred kongresom, dok su sprovodioci zakona tražili od lokalnih berzi da zamrznu sredstva koja pripadaju kompaniji Luna Foundation Guard.

Izvršioci u ovoj kompaniji pokušavaju da se vrate u akciju kroz razne strategije, ali izgleda da im ovo ne polazi za rukom. Usred svega ovoga, Terra je lansirala novi blockchain, ne bi li oživjeli ekosistem. Novi Luna token je doživio pad od skoro 80%, odmah nakon lansiranja. Izgleda da mnogi investitori vrše prodaju, ne bi li bar malo povratili gubitke koje su doživjeli.

U svakom slučaju, istraga se nastavlja a Terra će imati težak period pred sobom.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.