Kolorado prihvata kripto za plaćanje državnog poreza

Stanovnici države Kolorado sada mogu plaćati njihove poreze u kriptovalutama.

Prema odjeljenju za prihode države Kolorado, plaćanja se mogu vršiti preko PayPal-a ali su sada dostupna i putem ličnih računa. PayPal podržava Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash i Litecoin.

Prema zvaničnoj stranici odjeljenja za prihode, da biste izvršili ovakvo plaćanje taksa od jednog dolara kao i 1,83% ukupne sume će biti naplaćena.

„Kao država prednjačimo kada su pitanju digitalne inovacije, nevažno je da li je to primjena blockchain-a i dijeljenje tehnologije ledger-a kao novi model finansiranja ili smo jednostavno prijateljski naklonjeni potrošačima i obezbjeđujemo da ovakva vrsta inovacija bude efikasnija i prihvaćenija,“ izjavio je Jared Polis.

Polis koji je dugoročni zagovornik kriptovaluta i objavio je svoju namjeru da pomogne kripto plaćanje poreza početkom godine. Polis je jedan od saosnivača blockchain zastupničkog kluba u kongresu od 2016. godine. Od januara 2019. godine, Polis je guverner države Kolorado.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.