Kraken dobio licencu da radi u Abu Dhabiju

Broj kripto berzi koje dobijaju dozvole da rade u Emiratima nastavlja da se povećava, zadnja koja se pridružila je Kraken.

Američka berza je zadnja koja je dobila licencu da radi kao platforma za trgovanje virtuelnim sredstvima u Abu Dabiju. Kraken prati put postavljen od strane drugih giganata u ovoj industriji kao što su Binance i FTX.

U pokušaju da poveća uključenost građana u kriptovalute, UAE je među vodećim zemljama u smislu čistih regulacija, još od 2018. godine, te su na taj način otvorili vrata brojnim učesnicima u ovoj industriji.

Prema Bloombergovom izvještaju, zadnja berza koja je dobila dozvolu za rad unutar granica ove države je američka berza za digitalna sredstva – Kraken.

Kraken je uspostvio regionalno sjedište u gradu, sa ubjeđenjem da će početi sa radom tokom sledećih nekoliko mjeseci.

Ova dozvola za rad će obezbjediti multi milionskom broju Krakenovih korisnika da investiraju, trguju, povlače i depozituju kripto sredstva, direktno u nacionalnoj valuti (dirham).

Binance je napravio sličan potez, prije svega nekoliko sedmica, kada je dobio dozvolu za rad od strane Abu Dabi zakonodavaca, koja je omogućila ovoj kompaniji da radi kao broker-diler za digitalna sredstva.

FTX je takođe bacio pogled na državu bogatu naftom, objavljujući planove da postavi regionalno sjedište u Dubaiju.

Još jedan izvještaj, od prošle sedmice, navodi da je čvrsta regulativa za porez, koju je nametnula Indija, natjerala neke lokalne berze da potraže novi dom, ovaj put u Dubaiju.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.