Kripto berza Rain Financial otpušta zaposlene

Rain Financial, kripto berza iz Bahreina, otpustila desetine zaposlenih zbog ogromnog pada digitalnih sredstava, prenio je Bloombergu izvor blizak događajima.

„Dok kriptovalute i globalno tržište nastavljaju da usporavaju, utiču i na poslove širom svijeta,“ izjavio je za Bloomberg izvršni direktor berze Rain Financial, Joseph Dallago. „Morali smo napraviti tešku odluku da bismo se mogli progurati kroz ovaj period neizvjesnosti, takođe možemo potvrditi da smo smanjili broj zaposlenih.“

Ranije u ovoj sedmici, američka kripto berza Gemini, otpustila je oko 10% zaposlenih.

Rain Financial je prikupio 6 miliona dolara u januaru a prikupljanje je predvodila VC kompanija MEVP Capital sa Bliskog istoka.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.