KuCoin

KuCoin otkriva novu aplikaciju – KuCoin S i poziva korisnike da je testiraju

Berza kriptovaluta KuCoin je otkrila svoj novi proizvod pod nazivom “KuCoin S”.

Glavna ideja KuCoin tima bila je namjenska društvena platforma za kriptovalute koja bi ponudila svijetu prednosti koje prevazilaze trgovanje.

U budućnosti, korisnici KuCoin-a će biti pozvani da testiraju početnu verziju platforme prije nego što se ona zvanično pojavi u aplikaciji KuCoin.

Kada prime pozivni kod moći će takođe pozvati do tri prijatelja. KuCoin korisnici mogu uživati ​​u njegovom nizu funkcija.

Kako je tim tvrdio, u globalnoj industriji vijesti postoji problem lažnih vijesti koje se šire svuda i za kripto industriju koja dozvoljava da neprovjerene informacije izazovu ozbiljne posljedice.

KuCoin S kao renomirani izvor kripto informacija

KuCoin S newsfeed će sadržati samo provjerene kripto vijesti, uključujući pokretanje projekata i liste tokena.
KuCoin, koji stalno ima za cilj da dovede superiorne digitalne valute na kripto tržište, sada je obezbijedio uključivanje vijesti kako bi se borio protiv lažnih vijesti i podsticao razgovore.

Glavni fokus je na fidu koji treba da sadrži provjerene izvore informacija i da poštedi korisnika otvaranja više tesktova ujutru da bi pročitao najnovije vijesti.

„Ovo je zaista važno i želimo da našim korisnicima pružimo izbor relevantnih vijesti bez cenzure i bez falsifikata, jer često su vijesti te koje podstiču određene operacije sa kriptovalutama“, rekao je izvršni direktor KuCoina Johnny Lyu.

Dodao je da postoje tradicionalne funkcije društvenih medija kao što je mogućnost lajkovanja i komentarisanja priča.

Korisnici će sada moći da dodaju token na listu praćenja ili portfolio i razgovaraju sa drugima. Iako je najveći naglasak na socijalnom aspektu, korisnici će takođe moći da trguju sa KuCoin S.

Klikom na „kupi“ na određenom tokenu i unosom iznosa, korisnici će moći direktno kupiti token. Uzimajući u obzir diskusije koje će se voditi u vezi sa različitim tokenima, ova vrsta funkcije pomaže korisnicima da preduzmu akciju u vezi sa informacijama koje će dobiti.

Ovo se već pokazalo popularnim u aplikacijama za trgovanje kao što je eToro, ali sada kripto industrija dobija jednu od svojih.

Korištenje platforme počeće od 22. oktobra 2021. godine, sa 500 pozivnica svakog dana. Testiranje će trajati sve dok se konačna verzija, koja će biti poboljšana nakon povratnih informacija korisnika, ne pokrene na glavnoj aplikaciji KuCoin ovpred kraj ove godine.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.