litecoin i walmart

Litecoin poslije skoka ponovo u padu nakon Walmartovog lažnog saopštenja za javnost

Litecoin odustao je od dobiti od 20% i vratio se na zemlju nakon lažnog saopštenja za javnost koje je poslao GlobeNewswire, a koje se odnosi na partnerstvo sa Walmartom. Portparol Walmarta Randy Hargrove potvrdio je da saopštenje za javnost nije bilo autentično. On je takođe rekao da je trgovac bio u kontaktu sa novinskom kompanijom kako bi ispitao kako je uopšte došlo do toga da lažno saopštenje za štampu bude objavljeno.

GlobeNewswire je vlasništvo telekomunikacione kompanije Intrado. Izdalo je „obaveštenje o zanemarivanju“ prvobitnog izdanja u 11:18.

Brojne medijske organizacije, uključujući CNBC, postavile su naslove o ovoj objavi. Akcije Walmarta su se malo pomjerile. Litecoin je pao za oko 2,2%, prema Coin Metrics.

GlobeNewswire je rekao da je za izdavanje izdanja ovog obavještenja korišten lažni korisnički nalog.

„To se nikada ranije nije dogodilo i već smo uveli poboljšanje za određene korake autentifikacije kako bismo spriječili da se ovaj izolovani incident dogodi u budućnosti“, rekao je portparol. “Radićemo sa odgovarajućim vlastima kako bismo zatražili – i olakšali – potpunu istragu, uključujući i sve kriminalne aktivnosti povezane sa ovom stvari.”

Litecoin je tvitovao saopštenje za javnost sa svog zvaničnog naloga u 9:50 ujutru po istočnom vremenu. Izveštaj CNBC -a o onome što se pokazalo lažnim objavljen je pet minuta kasnije.

U saopštenju od ponedeljka popodne, Litecoin fondacija je rekla da je član tima za društvene medije „bio previše nestrpljiv i podijelio priču sa Litecoin Twitter naloga. Ovo je brzo izbrisano i preduzeli smo korake da ispravimo buduće probleme.”

Komisija za hartije od vrednosti je rekla da ne komentariše takva pitanja.

U saopštenju se navodi da će Walmart, najveći trgovac na malo u SAD -u, prihvatiti kriptovalute za plaćanja od kupaca koji koriste Litecoin. Pozivalo se na Web stranicu koja ne radi u imejlu jednog od navedenih kontakata, što je izazvalo sumnje.

Izdanje nikada nije navedeno na Walmartovoj službenoj korporativnoj web stranici i uklonjeno je sa web lokacije GlobeNewswire.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.