MIT dobio podršku od CryptoCom da poboljša sigurnost i iskoristljivost Bitcoina

Platforma za trgovanje CryptoCom proširila svoju podršku na MIT inicijativu za digitalne valute, na nezavisno i akademsko istraživanje kriptovaluta i blockchaina.

CryptoCom je objavio planove da podrži MIT Digital Currency Initiative za nezavisno, akademsko instraživanje kriptovaluta i blockchaina, kao dio svoje četvorogišnjem posvećenosti, navodi se u tekstu.

Cilj ove berze je da podrži istaživanje sigurnosti Bitcoina, kao i da podrži open-source razvoj protokola koji čine temelj MIT Media Labs Digital Currency Initiative (DCI) mreže.

CryptoCom – MIT

Prema zvaničnom saopštenju za štampu, donacija je takođe dizajnirana da pomogne DCI da nastavi svoje istraživačke napore u pogledu stabilnosti nagrada vezanih za takse i i softver, te da ponudi „jaku robusnosti i ispravne garancije.“

Eric Anziani, CEO u kompaniji CryptoCom je izjavio:

„MIT Media Labs Digital Currency Initiative igra ključnu ulogu u izgrađivanju održivog blockchain ekosistema, posebno sa pojačavanjem Bitcoinovog osnovnog protokola. Uzbuđeni smo što dalje podržavamo istraživanje blockchaina, širom svijeta, sa ovako priznatom institucijom i pomažemo da se ubrza bezbjedan prelazak na korištenje kriptovaluta.“

Dr. Henry Ron, uvjerio je da se istraživanje koje provodi ovaj tim, više puta dokazalo da su standardi visoke bezbjednosti jedni od glavnih uslova za odabir kripto proizvoda, od Brazila do Australije. Takođe je dodao da se podaci DCI fokusiraju na bezbjednost jednog od najusvojenijih digitalnih proizvoda na planeti, te je ovo cilj koji podržava CryptoCom berza.

Obrazovanje globalne kripto zajednice

Pored MIT, CryptoCom podržava i druge slične inicijative sa globalnim korporacijama i univerzitetima, širom svijeta, da bi se poboljšala blockchain tehnologija.

Jedna takva je i Secure Blockchain Initiative sa Carnegie Mellon univerzitetom. Prošlog mjeseca CryptoCom je takođe postao član Blockchain udruženja Singapura. Sa ovim, ova platforma se pridružila listi istaknutih igrača kao što je Visa, PWC, Ledger, Algorand, Tezos, koji se fokusiraju na promociju „odgovorne“ blockchain i Web3 inicijative.

CryotoCom je takođe napravio talase i u sportskom sekrotu. Skoro su dodali svjetski kup na svoj rastući portfolio. Kako je preneseno ranije, CryptoCom je ušao u sponzorstvo sa FIFA, radi sponzorisanja FIFA svjetskog kupa u Kataru 2022. godine.

 

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.