monex

Monex želi kupiti FTX Japan usred stečajnog postupka

Izvršni direktor Monexa, Oki Matsumoto, rekao je da bi za njih bilo “vrlo dobra stvar” kada bi bilo manje tržišne konkurencije.

FTX Japan, jedna od četiri FTX imovine stavljena na prodaju, zapela je za oko Monex Grupi, online brokerske firme sa sjedištem u Tokiju.

U intervjuu za mejnstrim medij Bloomberg, izvršni direktor Monexa Oki Matsumoto rekao je da su zainteresovani i izrazio da će za njih biti “veoma dobra stvar” ako bude manje konkurencije na lokalnom tržištu.

Matsumoto je takođe naglasio da kripto tržište u Japanu ima veliki potencijal jer kompanije možda traže ulaganje u digitalnu imovinu ili korištenje nezamjenjivih tokena za svoje marketinške kampanje.

Prema riječima izvršnog direktora, Monex želi da se pozicionira kao jedna od rijetkih opcija za lokalne igrače kada dođe takvo vrijeme.

Monex posjeduje većinu japanskog Bitcoin novčanika i servisa za razmjenu, Coincheck, i izrazio je svoju namjeru da kripto berzu uvrsti na Nasdaq prošle godine. Prema Matsumotu, nema promjena u njihovim planovima za izlistavanje Coinchecka na Nasdaq berzi.

FTX Japan je jedna od četiri imovine FTX-a koja je odobrena za prodaju u toku stečajnog postupka. Ostala imovina uključuje platformu za kliring akcija Embed, platformu za derivate LedgerX i ogranak berze sa sjedištem u Evropi, FTX Europe. Sud dozvoljava zainteresovanima za kupovinu da obave dubinsku analizu i uvid u imovinu koja je na prodaju.

Monex nije jedina firma koja je baila oko na FTX imovinu. Sudski podnesak je 10. januara potvrdio da postoji oko 117 subjekata koji su izrazili interes za kupovinu imovine ove berze. Prema informacijama, 41 kupac traži FTX Japan.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija