Najveća avio-kompanija iz Španije prihvata Bitcoin kao metod plaćanja avio karata

Vuelnig, avio-kompanija iz Barselone koja je dio IAG grupe (Internationa Airlines Group), potpisala je sporazum sa BitPay berzom, koji omogućava korisnicima da kupe avio-karte pomoću kriptovaluta.

Da bi španska avio-kompanija obezbjedila ovu uslugu, koristiće tehnologiju koju obezbjeđuje UATP, svjetska mreža za plaćanje u avio-sektoru koja omogućava brzi proces integracije, prema izvještaju od 16. juna od strane lista PRNewswire.

Zbog ovog partnerstva, Vueling je prva low-cost avio-kompanija u Evropi koja prihvata kriptovalute kao što je Bitcoin i Ethereum kao sredstvo plaćanja.

Početkom 2023. godine, svi će moći da koriste ove usluge i plaćanje će biti dostupno preko internet stranice ove kompanije.

Korisnici će moći birati između 13 različitih kriptovaluta

Cijene avio-karata će biti izražene u Evrima i korisnici će moći da izvrše plaćanja njihovog leta sa preko 100 novčanika, te će moći odabrati između 13 različitih kriptovaluta uključujući Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Wrapped Bitcoin (WBTC), Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB).

Menadžer strategije za distribuciju i alijanse u kompaniji Vueling, Jesús Monzó, je izjavio:

„Sa ovim sporazumom, Vuleing je još jednom potvrdio svoju poziciju kao digitalna avio-kompanija. Jako nam je drago što smo u BitPay berzi pronašli najboljeg partnera za ponudu mogućnosti plaćanja kriptovalutama svim našim korisnicima, uz veliku sigurnost i pouzdanost.“

Potpredsjednik za marketing kompanije BitPay, Merrick Theobald, je rekao:

„Vueling prepoznaje potencijal kriptovaluta da transformišu avio-industriju, čineći transakcije bržim, sigurnijim i jeftinijim na globalnom nivou. UATP i BitPay su napravili pratnerstvo da bi ovu mogućnost donijeli avio-industriji, kao i da bi ispunili zahtjeve Vuelingovih putnika da plaćaju pomoću kirptovaluta.“

Kada plaćate pomoću kriptovaluta, transakcija predstavlja push transakciju, što znači da korisnik šalje tačnu količinu, umjesto da sumu povlači kao sa kreditne ili debitne kartice. Ovo eliminiše mogućnost prevarantske transakcije ili phishing-a.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.