argentina

Najveća privatna banka u Argentini pokreće funkciju kripto trgovanja

Banco Galicia sada omogućava korisnicima da kupuju Bitcoin, Ethereum, USDC i XRP.
Banco Galicia, najveća argentinska privatna banka po tržišnoj vrijednosti, dodala je opciju kupovine i prodaje kriptovaluta na svojoj platformi, potvrdila je kompanija u ponedjeljak.

Banka je dodala funkciju u investicionom dijelu svoje aplikacije za korisnike da steknu Bitcoin (BTC), Ether (ETH), USDC i XRP, govoreći svojim klijentima da je to novi alat. CoinDesk je ovo potvrdio prijavljivanjem na platformu.

To je najnovija veza između finansijskih zvaničnika i pružatelja usluga koji žele omogućiti kriptovalute masama – bilo da se radi o PayPal-u koji koristi Paxos ili NYDIG-u koji radi s američkim kreditnim unijama. Usluga Banco Galicia radi u partnerstvu sa Liriumom, kripto proizvodom za digitalne novčanike i aplikacije za mobilno bankarstvo, sa sjedištem u Lihtenštajnu. I ovu informaciju potvrdio je CoinDesk.

Kada je korisnik upitao banku na Twitter-u da li je usluga dostupna, Banco Galicia je odgovorila potvrdno i dodala da dodaje nove opcije ulaganja.

argentina 1

Banco Galicia svojim korisnicima nudi mogućnost kupovine i prodaje kriptovaluta, ali im ne dozvoljava da povlače ili šalju kriptovalute, izjavio je izvršni direktor Liriuma Martin Kopacz, dodajući da banka nudi i funkciju skrbništva. Banco Galicia planira uvesti uslugu svim svojim klijentima do sredine maja, napomenuo je Kopacz.

Da bi ponudio uslugu trgovanja kriptovalutama i skrbništva, Lirium je radio sa OSL-om, platformom za trgovinu digitalnom imovinom sa sjedištem u Hong Kongu koja je počela raditi u Latinskoj Americi prošlog oktobra.

Lirium takođe radi sa četiri argentinske finansijske institucije koje planiraju da pokrenu uslugu trgovanja kriptovalutama, rekao je Kopacz, ne otkrivajući datume. Osim toga, Lirium radi na sličnim integracijama u Brazilu i Meksiku.

Banco Galicia pripada Grupo Financiero Galicia, koja kotira na berzi u Buenos Airesu i na Nasdaq-u pod oznakom GGAL.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.