Nakon privremene pauze Binance odobrio povlačenje USDC-a

Binance je nastavio sa obradom zahtjeva za povlačenje sredstava u stabilnom novčiću USDC, nakon pauze od nekoliko sati.

Najveća svjetska kripto berza prema dnevnom volumenu trgovanja, privremeno je zaustavila obradu zahtjeva za povlačenje sredstava u USDC kovanicama, zbog nedovoljnih rezervi USDC-a na platformi, izjavio je izvršni direktor Changpeng Zhao.

Binance posjeduje većinu stabilnih novčića, preko 11,5 biliona dolara u Paxos-koji je izdat u BUSD, prema Nansen podacima. Da bi povećali svoje rezerve u USDC novčićima, Binance je morao da zamjeni BUSD za USDC.

Svaka zamjena u USDC zahtjeva prebacivanje sredstava preko banke u Nju Jorku, koja u tom momentu nije bila otvorena, izjavljuje Zhao. Ovo je spriječilo berzu da obradi ove transakcije i da dobije USDC, tako da su privremeno pauzirali povlačenje sredstava u USDC stabilnim novčićima dok se nije izvršio proces zamjene navedenog para.

Korisnici su povlačili ogromne količine sredstava sa Binance berze, uključujući USDC i ostale stabilne novčiće. Od juče, Binance je imao odliv od preko 2 biliona dolara u različitim kripto sredstvima.

Binance tvrdi da posjeduje preko 60 biliona dolara na svim svojim novčanicima, u različitim kripto sredstvima.

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.