Nexo ulazi u partnerstvo sa kompanijom Mastercard zbog stvaranja kripto kartice

Platforma za digitalna sredstva, koja nudi posuđivanja podržana u kriptu, Nexo, ušla je u partnerstvo sa kompanijama Mastercard i DiPocket, da bi lansirala prvu kripto karticu u Evropi, koja omogućava korisnicima da troše svoja sredstva bez prodavanja. U saradnji sa platnim provajderima, Nexo će omogućiti svojim korisnicima pristup preko 92 miliona sajtova za prodaju, širom svijeta.

Nexo kartica

Prema dokumentu koji je dat na uvid CryptoPotato, nova mogućnost (sinhronizovana Nexo kartica) je povezana sa Nexovom kreditnom linijom koja je obezbijeđena u kriptu, sa 0% godišnje kamate. Omogućiće klijentima da koriste svoje vlasništvo kao kolateral, umjesto da svoje vlasništvo prodaju.

„Ova kreditna linija je dinamična i može koristiti nekoliko sredstava kao kolateral uključujući, ali ne ograničeno na Bitcoin, Ethereum i Tether,“ navodi se u dokumentu.

Nexo kartica ne zahtijeva minimalni iznos za plaćanje. Takođe ne postoje transakcije za strana plaćanja, sve do 20 hiljada dolara mjesečno.

Ova kartica obezbjeđuje instantni kripto povrat, koji se isplaćuje u Bitcoinu ili u Nexo tokenu. Kao takva, dozvoljava korisnicima da zarade do 2% povrata u digitalnim sredstvima, pri svakoj kupovini.

Nexo kartica je dostupna i u virtuelnom i u fizičkom obliku, te dolazi sa direktnom integracijom Apple Pay i Google Pay servisa. Poručivanje dodatne Nexo kartice je besplatno.

Antoni Trenchev, saosnivač i partner za upravljanje u kompaniji Nexo, sumirao je prednosti ovog novog proizvoda:

„Lansiranje Nexo kartice u Evropi, u saradnji sa Mastercardom i DiPocketom, je veliki korak za nas i poslednji dokaz ogromne sinergije između postojeće finansijske mreže i digitalnih sredstava.

Ovaj jedinstveni proizvod će omogućiti milionima korisnika, prvo u Evropi a zatim i širom svijeta, da troše svoja kripto sredstva, bez potrebe da se odreknu kripto potencijala svojih kriptovaluta, na taj način nudeći svakodnevnu upotrebu postojeće klase sredstava.“

Saradnju između Nexo i Mastercarda, komentarisao je i izvršni direktor kripto i blockchain proizvoda, Raj Dhamodharan. On je rekao da njegova kompanija vjeruje da su digitalna sredstva „revolucionizacija finansijskog terena.“ Partnerstvo sa kompanijom Nexo bi ljudima moglo donijeti „jedinstven izbor“ načina interakcije sa njihovom kripto imovinom, zaključio je.

Nexo pohodi u 2022.

U januaru, Nexo je ušao u partnerstvo sa kompanijom Bakkt Holdings. Kao dio sporazuma, Bakkt se zakleo da će čuvatio dio Nexovog Bitcoin i Ethereum posjeda u svom skladištu.

U martu, kompanija je lansirala novi fond, sa ciljem investiranja 150 miliona dolara u Web3 orijentisane kompanije i ostale kripto orijentisane projekte.

Ukratko nakon ovoga, Nexo je uvrstio i ApeCoin (osnovni token BAYC ekosistema) na svoju platformu. Trgovanje APE tokena je moguće protiv BTC, USDT, USDC, USDx, EURx, i GBPx.

Prošle sedmice, objavili su da će imati kripto brokerasku jedinicu, koja će se zvati Nexo Prime. Ova funkcija će se fokusirati na potrebe institucionalnih klijenata i obezbjediće potrebne alate za trgovanje, pozajmljivanje, iznajmljivanje i bezbjedno čuvanje njihovih kriptovaluta u jednom proizvodu.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.