Spajic CG

Obećanje političara ili realnost: Spajić, Ministar finansija i socijalnog staranja CG razmišlja o kupovini Bitcoina za državu

Text preuzet sa: cgvijesti.net

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić odgovorio je na još pitanja koje su mu građani postavili na Instagramu.

Spajić je, između ostalog, rekao da razmišlja o kupovini Bitcoina za državu ali i najavio stažiranje, odnosno Internship program za mlade u okviru Ministarstva finansija i socijalnog staranja od naredne godine.

“Tu nećemo stati! Radimo na tome da obezbijedimo da sva djeca imaju dječiji dodatak”, kazao je Spajić.

Govorio je i o hedžing aranžmanu.

“Zbog teške naslijeđene situacije, gubitka od 109 miliona eura jer prethodna vlast nije pretvorila kredit iz dolara u eure, dogovorili smo hedžing aranžman kako bismo se zaštitili valutnog rizika i uštedjeli osam miliona eura godišnje. Ušteda ide u budžet države i biće iskorišćena na socijalne projekte i ulaganje u projekte koji će podstaknuti ekonomski rast i razvoj”, kazao je Spajić.

Odgovorio je i na političko pitanje i rekao da ne razmišlja o tome da bude predsjednik Demohrišćanske partije Crne Gore koju je najavio premijer.

Spajić je najavio nove odgovore i izvinio se ako ne stigne da napiše baš svako.

 

Upozorenje

Ovaj članak pruža informacije u obrazovne svrhe i ne nudi savjetodavne ili brokerske usluge, niti preporučuje posebne investicije, uključujući akcije, hartije od vrijednosti ili kriptovalute.