OpenSea dodaje podršku za Arbitrum Nova blockchain

Najveće NFT tržište, OpenSea, objavilo je da će uvesti podršku za Arbitrum Nova blockchain.

Arbitrum Nova je layer 2 blockchain, dizajniran da obezbjedi dostupnost podataka po niskoj cijeni. Uz integranciju NFT-ova na OpenSea, korisnici Nova blockchaina će imati jeftiniju opciju za kupovinu i prodaju digitalnih kolekcionarskih sredstava u odnosu na Ethereum.

U septembru 2022. godine, OpenSea je dodao podršku za Arbitrum One. Arbitrum Nova i Arbitrum One su dizajnirani od strane kompanije Offchain Labs. Iz kompanije OpenSea su objavili da će kolekcije na Arbitrum Nova biti gupisane u Arbitrum dijelu na OpenSea internet stranici.

OpenSea nije prvo tržište za Nova blockchain, takođe je podržan od strane manjih konkurenata kao što su Trove, Babylons i ToFu. Nova se takođe koristi za hostovanje Reddit point tokena zajednice.

Nova je još uvijek u fazi širokog usvajanja. Prema podacima stranice DefiLlama, ukupna zaključana vrijednost u Arbitrum Nova blockchain iznosi 890 miliona dolara.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.