OpenSea se opredjeljuje za podršku NFTova koji su isključivo na Ethereum proof-of-stake blockchainu

OpenSea, najveće tržište za nezamjenjive tokene (NFT), planira da podrži NFTove koji su isključivo na proof-of-stake verziji Ethereum blockchaina, nakon što se tranzicija na PoS završi.

„Posvećeni smo samo podršci NFTova koji su na nadograđenom PoS chainu,“ objavili su iz OpenSea u seriji tvitova objavljenih 31. avgusta 2022.

Do danas, oko 31 bilion dolara u NFTovima koji su povezani sa Ethereumom je razmjenjeno na ovoj platformi, prema podacima kompanije The Block. Ukupna suma, od koje je određena količina otišla na NFTove povezane sa drugim blockhainima, stvorena je od strane trenutne PoW (Proof-of-Work) verzije Ethereuma.

Tranzicija

Poslednja faza Ethereumove tranzicije sa proof-of-work na proof-of-stake će se dogoditi ovog mjeseca sa takozvanim Beacon Chainom i njegovim validatorima koji će postati temelj ove blockchain mreže. Širok spektar kripto entuzijasta je trenutno jako zauzet i priprema se za ovaj prelazak.

Iz kompanije OpenSea su objavili da se pripremaju za tranziciju, ali su takođe napomenuli da će ova situacija zahtjevati „nadgledanje, upravljanje i comunikaciju tokom procesa.“

Kripto berza Coinbase je skoro objavila da je otvorena za objavljivanje tokena povezanih sa Ethereumovim proof-of-work chainom, nakon što se izvrši tranzicija na sistem koji troši manje energije. Planirani fork, poznat kao ETHPoW, ima za cilj da se odvoji od Ethereumove glavne mreže i da nastavi sa rudarenjem.

U svojim tvitovima, iz OpenSea su objavili „iako nećemo špekulisati o potencijalnim forkovima, činjenica je da će forkovani NFTovi na ETHPoW postojati, ali neće biti podržani niti prikazani na OpenSea.“

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.