PayPal dozvoljava povlačenje Bitcoina i Ethereuma na vlastite novčanike

Dugo očekivana mogućnost slanja kriptovaluta na vanjske adrese je konačno došla na PayPal.

PayPal korisnici koji posjeduju Bitcoin i Ethereum na platformi, sada mogu povući njihova sredstva na novčanike van ove platforme. Ovo znači da kupci konačno mogu imati svoja digitalna sredstva na vlastitom novčaniku.

„Počevši od danas, PayPal podržava transfere kriptovaluta između PayPal-a i drugih novčanika, kao i između PayPal-a i berzi,“ naveo je PayPal u saopštenju.

Mogućnost vanjskog transfera danas se pušta u rad i biće dostupan svim novim korisnicima, dok će širom Sjedinjenih Država biti dostupan u roku od dvije sedmice.

PayPal je počeo dozvoljavati korisnicima da kupe, prodaju i čuvaju kriptovalute na ovoj platformi još od 2020. godine. Valute uključuju Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash i Litecoin, sve četiri su bile zvučna vremena u vrijeme omogućavanja ove usluge. Slične usluge su omogućene i u Velikoj Britaniji u septembru.

Prema uslovima korištenja PayPal-a, koja su ažurirana danas, vanjski transferi zahtjevaju samo javnu adresu novčanika. Informacije o identifikaciji, kao one koje se zahtjevaju u Evropi, neće biti zahtjevane.

Naročito, PayPal svojim korisnicima ne naplaćuje takse kada vrše kripto tranfere, što se razlikuje od poslovnog modela većine berzi.

PayPal menadžment je već neko vrijeme bullish kada su u pitanju kripto sredstva. Saosnivač Peter Thiel posebno voli Bitcoin, te vjeruje da je malo investirao u oktobru.

„Raskrsnica između CBDC-a, stabilnih novčića, digitalnih novčanika i povećane upotrebe plaćanja putem kriptovaluta nije samo fascinantna, nego mislim da će ovo promijeniti veliki dio finansijskog svijeta,“ – izjavio je izvršni direktor Dan Schulman, na konferenciji u Tel Avivu.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.