Peter Brandt – Kripto update

Trejder Peter Brandt, koji je veteran u ovom poslu, misli da će Bitcoin doživjeti ozbiljan pad cijene.

Brandt, koji je stekao slavu u kripto krugovima zbog toga što je 2018. godine predvidio Bitcoinov kolaps, rekao je svojim pratiocima na tviteru da bi BTC mogao pasti i do 27 hiljada dolara.

Ovaj potez bi pretstavljao 31% pad za Bitocoin, koji se trenutno trguje po cijeni od oko 39 hiljada dolara, u vrijeme pisanja ovog teksta. Prvorangirano kripto sredstvo po tržišnoj kapitulizaciji je u padu od 2% za proteklu sedmicu i više od 7% u proteklih 30 dana.

Brandt takođe špekuliše da Nasdaq-100 Index, oslikava dot-com pad tržišta početkom 20. vijeka, rekaviš na tviteru da mu šablon na karti pokazuje deža vu.

Ukoliko se Brandtovo predviđanje za Nasdaq-100 ostvari, moglo bi predstavljati teške dane za Bitcoin.

Ove sedmice, popularni kripto trejder Jason Pizzino je naglasio kako je Bitcoin usko povezan sa ovim indeksom (Nasdaq-100).

Jedan od izazova koje moramo da riješimo jeste odvajanje od Nasdaq-a.

Problem leži u samom Nasdaq-u, jer se čini da bismo mogli vidjeti još opadanja cijene, što znači i pad cijena za Bitcoin i Ethereum, samim tim i za ostale kriptovalute.“

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.