Peter Schiff upozorava da se Bitcoin kreće ka nuli

U nadašnjem intervjuu za TD Ameritrade Network, poznati Bitcoin kritičar Peter Schiff, ohrabruje kripto investitore da prodaju svoja digitalna sredstva i da profite prebace u fizičko zlato prije nego što sve izgube.

„Moj savjet za ljude u kriptu je da izađu iz kripta. Još uvijek možete uzeti 17 hiljada dolara za vaš bezvrijedni Bitcoin. Predlažem da ga prodate i da kupite zlato,“ izjavio je Schiff.

Prema njegovom mišljenju, Bitcoin nije održiva investiciona opcija za one koji žele dugoročno čuvanje vrijednosti ili spas od inflacije.

Schiff je konstantno žestok protivnik Bitcoina i ostalih kriptovaluta, navodeći nedostatak istinske vrijednosti i ekstremne volatilnosti kao glavne zabrinutosti. Schiff vjeruje da je zlato mnogo sigurnije, pouzdanije i dugoročni čuvar vrijednosti, te ima veći potencijal za ozbiljne dobitke u budućnosti.

Schiff vjeruje da zlato pruža mnogo bolju zaštitu protiv ekonomskih kolapsa, jer zadržava svoju istinsku vrijednost čak i kod kolapsa tržišta, dok kriptovalute kao što je Bitcoin nude vrlo malo sigurnosti kada su ove stvari u pitanju.

„Ukoliko tražite stvarnu alternativu američkom dolaru, kada je u pitanju čuvanje vrijednosti ili spas od inflacije, zlato će zadovoljiti ove zahtjeve.“

Peter Schiff je na kraju dodao da Bitcoin ne zadovoljava „bilo kakve zahtjeve.“

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.