PicPay, najveća brazilska aplikacija za plaćanje pokreće kripto berzu

Brazilska kompanija za finansijske invocacije PicPay će preko svoje aplikacije pokrenuti kripto berzu, na kojoj će 65 miliona korisnika moći učiti o Bitcoinu i trgovati Bitcoin ali i druge kriptovalute. Ovo je prva ponuda u kripto sektoru, saopšteno je na blogu kompanije.

„Naša pva novina na tržištu kriptovaluta će biti berza, koja će biti broker za one koji žele da investiraju u kriptovalute preko PicPay-a,“ izjavio je Anderson Chamon, potpredsjednik za tehnologiju i proizvode u PicPay kompaniji. „Korisnik koji želi da sazna gdje može kupiti kriptovalute, moći će to učiniti preko aplikacije, na vrlo jednostavan, praktičan i bezbjedan način.“

Pored pokretanja berze, korisnicima će biti omogućeno da kupe, prodaju ili da čuvaju Bitcoin i PicPay teži ka integrisanju plaćanja kriptovalutama u ekonomiji.

„PicPay ulazi na kripto tržište da pomogne njegovu popularizaciju i da decentralizuje plaćanja, kao i druge finansijske usluge,“ izjavio je Anderson.

Korisnici aplikacije PicPay će imati pristup edukativnim materijalima, gdje će moći da prošire svoje znanje o ovom sektoru. Pored toga što je najrasprostranjenija aplikacija za plaćanje u Brazilu, ovaj inicijativa ima potencijal da privuče milione korisnika za Bitcoin.

„Još uvijek postoji mnogo kompleksnosti u kripto svijetu i naša uloga je da učinimo korištenje novca jednostavnijim za sve,“ dodao je Anderson.

Nije objavljeno da li će korisnici moći da isplate svoja sredstva u Bitocinu.

U aprilu je PicPay objavio da su dostigli 65 miliona korisnika na njihovoj palikaciji za plaćanje, koja funkcioniše slično kao PayPal ili Cash App koja takođe pruža usluge finansijskog tržišta za svoje korisnike.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.