Polkadotov Moonbeam objavio prvu statistiku – Preko 3 miliona transakcija, preko 200 hiljada novčanika, još nešto?

Mreža Moonbeam, prva platforma pametnih ugovora za dApps na Polkadotovom cross-network ekosistemu, trenutno je stara samo dva mjeseca. Njihovi inženjeri su podijelili prva dostignuća.

200 hiljada novčanika, 3 miliona transakcija, 225 miliona dolara uloženih (staked) u GLMR (Moonbeam) za prvih 60 dana Moonbeam-a.

Od dospijevanja u naslove nakon svog lansiranja 11. januara 2022. godine, Moonbeam mreža je doživjela ogromna dostignuća, u smislu tehničkog razvoja i prihvatanja njenih rješenja. 

Ekipa iz Moonbeama procjenjuje da su njihovi instrumenti procesuirali preko tri miliona transakcija, odobrenih od strane 200 hiljada aktivnih naloga, do sada.

Moonbeam entuzijasti su zaključali 92 miliona GLMR tokena u njegov stejking modul. Prema trenutnim cijenama, ova suma je jednaka vrijednosti od 225,4 miliona doalra.

Preko 30 projekata je već integrisano u Moonbeam. Novi timovi konstantno puštaju rad nove aplikacije na Moonbeamu.

Kao što je ranije objavio U.Today, Moonbeam mreža je napravljena da učini Polkadotov parachain ekosistem pogodnim za dApps.

EIP-1559 je aktivan na Moonbeamu i Moonriveru

Ovaj protokol je obezbijedio glavna sredstva iz Binance i Coinbase fondova za finansiranje.

Veliku prednost Moonbeama predstavlja to što je ova mreža kompatibilna sa najvećom platformom za pametne ugovore, Ethereumom (ETH). Da bi se osigurala perfektna kompatibilnost sa Ethereumom, Moonbeam inženjeri su dodali podršku za EIP-1559 mehanizam i Scaffold-ETH alat za Solidity developere.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.