Polygon programeri dobili pristup Google Cloud čvorovima

Google Cloud je obavjio da će njihova usluga za hostovanje čvorova ili the Blockchain Node Engine, biti dostupna programerima na Polygon blockchainu.

Blockchain Node Engine koji je ranije bio ograničen na Ethereum i Solana blockchain, sada će omogućiti rad programerima na Poygon-u bez potrebe za pokretanjem i konfigurisanjem vlastitih čvorova. Ovo je Google Cloud objavio u srijedu tokom Consesus konferencije.

Google Cloud će takođe omogućiti startape podržane od Polygon Ventures kompanije, uključujući server hosting i pristup njihovom novom Web3 startap programu.

Google Cloud, koji je dio kompanije Google, je formirao tim za digitalna sredstva i Web3 prošle godine. Od tada je ostvario partnerstva sa raznim blokchainima uključujući BNB chain, Solana, Aptos, Tezos, Casper i Celo.

Polygon Ethereum tehnologija za skaliranje se koristi od strane globalnih brendova kao što su Starbucks i Mercedes Benz.

Cijena Polygon kriptovalute (MATIC), u vrijeme pisanja ovog teksta je 1,004 dolara.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.