Prema ovim podacima cijena Ethereuma bi mogla biti na dnu

Prema najskorijim podacima koje nam nudi IntoTheBlock, ETH bi mogao biti na dnu, u skladu sa odnosom profitabilnosti.

Kako nam sugeriše odnos profitabilnosti, oko 70% Etereumovih investitora, čuvaju ovo digitalno sredstvo kao profit, za koje se smatra da ima značajno visoku stopu dobiti i još nije dostiglo nivo iz 2021. godine, kada je stopa profitabilnosti za Bitcoin i Ethereum bila skoro 90%.

Obično je moguće odrediti lokalni vrh i dno, poređenjem cijene sa različitim stopama profitabilnosti. Profitabilnost se konsoliduje na oko 90%, 70% ili 50%.

Profitabilnost Ethereuma od 70% se povezuje sa lokalnim nivoom podrške od 3 hiljade dolara, koji se često smatra psihološkom podrškom za investitore. Nažalost, skorije cijene Ethereuma nam sugerišu da bi cijena mogla nastaviti da opada, te je za svega nekoliko dana opala za 7%.

Uprkos produženom periodu silazne putanje, visoka profitabilnost ovog digitalnog sredstva konstantno privlači investitore, u poređenju sa manjim kriptovalutama.

Ako uporedimo Ethereumovu promjenu profitabilnosti sa dnevnom trejding kartom, većina ETH investitora je najvjerovatnije otvara svoje trejding pozicije u zoni od 2500 do 3000 dolara. Druga najveća kriptovaluta na tržištu se trguje po cijeni iz juna i avgusta prošle godine.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.