dogcoin

Premijer liga i neki od najbogatijih ljudi promovišu Dogecoin

Prema izveštaju, sponzorski ugovor vrijedi samo milion dolara i neće biti prvo timsko partnerstvo u vezi sa kriptovalutama. Još 2019, Vatford je počeo da nosi Bitcoin logo na rukavima kao dio partnerstva sa Sportsbet.io.

Dogecoin, koji je počeo kao šala 2013. godine, imao je probojnu godinu 2021. uz pomoć priznanja poznatih ličnosti i moći mema. To je 9,188% više u prošloj godini i sada je sedma najveća kripto imovina na svijetu po tržišnoj kapitalizaciji.

U vrijeme pisanja ovog članka, DOGE se trgovao po 0,31 USD, što je 27% više u poslednjih sedam dana.

Engleska Premijer liga je najunosnija fudbalska liga na svijetu i donosi prihod od najmanje 1,38 milijardi dolara godišnje.

Druge velike fudbalske lige u Evropi, poput Lige šampiona, takođe koriste prednosti buke oko kriptovaluta. Visoko ukrašeni klub Paris Saint-Germain (PSG) nedavno je potpisao fudbalsku legendu Lionela Messija u ugovoru koji uključuje vlasništvo nad žetonima navijača PSG-a.

Uz uzbuđenje što se Messi pridružio klubu, PSG-ov token je skočio preko 100%, dostigavši maksimum od 58,04 dolara nakon što je samo nekoliko dana ranije imao cijnenu oko 22 dolara.

Mark Cuban, američki milioner, rekao je u nedelju da poseduje manje od 500 dolara u Dogecoin-u, uprkos tome što je veliki zagovornik kriptovalute.

Milijarder investitor, otkrio je svoje Dogecoin fondove na Tvitter-u u odgovoru korisniku koji ga je upitao da li u svom portfoliju ima još Dogecoin-a ili Bitcoin-a.

„Mavsi imaju ono što smo prodali u robi“, rekao je Kubanin. „Ja lično posedujem DOGE u vrednosti od 494 dolara.“

Još u martu, profesionalni košarkaški tim koji Kubanin poseduje, Dallas Mavericks, postao je prvi NBA tim koji je prihvatio Dogecoin za karte i robu. Cuban je prošle nedelje takođe rekao CNBC-u da će organizacija ponuditi posebne cijene za one koji plaćaju Dogecoin-om tokom letnje rasprodaje Mavericksa.

Veliki vjernik u Dogecoin, Cuban je za CNBC „Make It“ prošle nedelje rekao da je Dogecoin najbolji kada se koristi za transakcije.

„To je medij koji se može koristiti za nabavku robe i usluga“, rekao je Kuban za CNBC Make It. “Zajednica za Doge je najjača kada je u pitanju upotreba kao sredstvo razmjene.”

Neki korisnici Tvitera kritikovali su Cubana u nedelju jer nije stavio novac iza digitalne valute koju je ranije javno podržavao.

Kao odgovor na jedan kritički tvit, Kuban je rekao da nikada nije krio ništa o svojoj imovini.

„Sve vrijeme sam govorio šta sam kupio ili posjedovao“, rekao je. „Samo obrati pažnju na moju vremensku liniju.“

Ne pumpam ništa osim Mavs mercha. ALI, DOGE sfefra je zabavna. Njihovi memovi su odlični. Oni se zabavljaju. Rugaju se sami sebi. Zabavno je biti deo toga.

Cuban je u maju rekao da sa svojim sinom poseduje 3.250 Dogecoina. On je u nedelju tvitovao: “Između Mavs-a i mog ličnog naloga, u DOGE-u je manje od 15 hiljada dolara.”

Zvezda Shark Tank-a postala je milijarder nakon što je 1999. godine svoju kompaniju za video portale prodao Yahoo kompaniji za 5,7 milijardi dolara. Cuban trenutno ima neto vrijednost od 5,8 milijardi dolara, prema Bloombergovom indeksu milijardera.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.