Procjenjujemo šansu da buržujski NFT Moonbirds preotme titulu od BAYC, MAYC

Prema poslednjem tvitu kompanije Dune Analytics, otprilike 8,937 Moonbirds NFTova se sada „gnijezde.“ Prema OpenSea veb stranici, ovi NFTovi trenutno drže prvo mjesto po volumenu trgovanja od 44,969 ETH u poslednja 24 sata i imaju oko 6,4 hiljade vlasnika, u vrijeme pisanja ovog teksta.

Hajp oko „jaja koja se gnijezde“

Kada ih kupite, Moonbirds NFTovi prolaze proces gniježđenja, ovo znači da je ptica zaključana u novčanik korisnika i tu ostaje predodređeni vremenski period.

Ovaj proces nagomilava dodatne pogodnosti za korisnika i u zavisnosti od perioda gniježđenja u kom je njihov NFT, korisnici će moći da nadograde njihova gnijezda da bi pojačali dropove i nagrade.

U ovom kontekstu, treba napomenuti da su BAYC i MAYC imali sličan šablon kada su airdropovali ApeCoin tokene, koje su vlasnici NFTova mogli dobiti besplatno.

Slično Yacht Clubu, vlasnici Monnbirdsa imaju pristup diskordu, privatnom klubu za vlasnike, te im je omogućen pristup PROOF projektima.

Floor cijena za BAYC i MAYC je odletjela do neba nakon što je organizacija objavila da će airdropovati 15% ApeCoin tokena vlasnicima NFT-ova.

Nisu samo NFTovi podigli cijenu nakon što je token lansiran, nego i ogroman volumen trejding aktivnosti. Cijena BAYC i MAYC je opala sa 106,5 na 23,65 ETH.

Očekuje se da će cijena Monnbirds NFTova takođe podivljati, jer će PROOF lansirati vlastiti metaverse projekat Highrise, u skorijoj budućnosti, zbog očekivanja nagrada i ekskluzivnih pogodnosti koje će biti date vlasnicima NFTova.

Pustimo da Floor price ispriča svoju priču

Prema OpenSea, trenutna floor cijena za BAYC je 147 ETH, cijena za MAYC je 47 ETH, dok je cijena za Moonbirds 34 ETH. Ovo cijena je formirana oko 10 dana nakon što je NFT lansiran.

Trenutni trejding volumen ova tri NFTa je – 113,2 hiljade ETH (Moonbirds), 340,4 hiljade ETH (MAYC – Mutant Apes Yacht Club) i 510,1 hiljada ETH (BAYC – Bored Apes Yacht Club).

Kada pogledamo kako Moonbirds i Yacht Club NFTovi funkcionišu, može se reći je dokazan način za sticanje osjećaja popularnosti podstaknut prodajom i stalnim porastom cijene, ovo je recepat za „ekskluzivnost“.

Takođe je moguće da Moonbirds prate utabanu stazu Yacht NFTova, samo da bi ih pretekli i zauzeli prvo mjesto. Prema podacima stranice OpenSea, Moonbirds su na prvom mjestu, dok BAYC kolekcije drže drugo i treće mjesto.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.