Programeri završili prvi shadow fork za Shanghai nadogradnju Ethereuma

Programeri su uspješno pokrenuli „shadow fork“ Shanghai nadogradnje, da bi testirali ovu verziju na glavnoj mreži Ethereuma.

Shadow fork je test verzija stvarne glavne mreže, koja dozvoljava programerima da provjere da li će dio koda predloženog za nadogradnju, ispravno raditi na stvarnom blockchainu. Test Shanghai nadogradnje se dogodio 23. januara, oko 11 časova.

Bilo je nekoliko manjih problema sa Ethereumovim čvorovima koji koriste Geth klijente, objavio je Marius Van Der Wijden, programer Geth-a. Programeri su uspjeli da poprave ovaj problem i sada svi čvorovi rade sinhronizovano. Radiće se dodatni testovi da bi se uvjerili da sve funkcioniše kako treba, dodao je Van Der Wijden.

Sa Shangai nadogradnjom, povlačenje sredstava sa glavne mreže će biti dozvoljeno u martu, te će omogućiti korisnicima da pristupe svojim založenim tokenima, koji su privremeno nedostupni zbog tranzicije poznate kao „The Merge,“ koja se dogodila u septembru 2022. godine. Dok će glavna karakteristika biti povlačenje sredstava, programeri su završili još tri unaprjeđenja, koja imaju za cilj optimizaciju troškova taksi za određene aktivnosti.

Programeri razmatraju i javni test mreže prije kraja februara, koji bi omogućio kompanijama za zalaganje da testiraju Shanghai nadogradnju. Dodatni shadow fork-ovi su planirani u nadolazećim sedmicama.

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.