reddit i ftx

Reddit najavljuje novi način prihvatanja kriptovaluta koristeći Community Points

Treba napomenuti da se Community Points nalaze na blockchainu Arbitrum Nova, tako da korisnici mogu ponijeti svoju reputaciju gdje god ih prepoznaju na internetu.

Online forum Reddit je predstavio novi način prihvatanja plaćanja u kriptovalutama koristeći Community Points. Platforma se udružila s FTX, popularnom kripto mjenjačom za otključavanje novih pogodnosti za kriptovalute za Reddit Community Points.

Reddit Poeni su mjera reputacije u zajednicama korisnika. Oni su prikazani pored korisničkih imena, tako da se najveći saradnici zajednice izdvajaju iz gomile.

“Uvijek radimo na osnaživanju zajednica i uvođenju novih načina korištenja Reddita, a decentralizovana, samoodrživa blockchain tehnologija nam to omogućava. Radeći sa FTX-om, u mogućnosti smo to da uradimo u velikom obimu,” rekao je Niraj Sheth, softverski inžinjer za osoblje u Redditu.

Integracija FTX Pay-a sa Redditom sada će omogućiti korisnicima da kupuju Ether iz podržanih Reddit aplikacija.

Poeni će omogućiti korisnicima da kreiraju posebna članstva u zajednici koju korisnici mogu kupiti bodovima. Specijalno članstvo otključava više funkcija kao što su značke, možete personalizovati svoje prisustvo na subredditu pomoću značaka lojalnosti, postignuća, stila, pa čak i dodati istaknutu boju svom korisničkom imenu.

Nadalje, korisnici će moći da ugrađuju GIF-ove, dodaju animirane emoji sličice i pokreću ponderisane ankete kako bi donosili velike odluke u svojoj zajednici. “Za razliku od redovnih anketa, ove ankete daju veći glas ljudima koji su dali veći doprinos zajednici. Što je neko osvojio više poena, to njegov glas ima veću težinu”, napisala je kompanija u blogu.

Takođe ćete moći dati napojnicu nekome za objavu ili komentar. Poeni se takođe mogu poslati na bilo koji Redditor sa kripto trezorom. “Uzbuđeni smo što ćemo se udružiti s Redditom kako bismo nastavili njihov rad na osnaživanju online zajednica da iskoriste moć blockchaina”, rekao je izvršni direktor FTX-a Sam Bankman-Fried.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.