bra

Rio de Žaneiro će prihvatiti Bitcoin za porez na nekretnine od 2023

Podržavajući ovaj cilj predvođen gradonačelnikom Eduardom Paesom, izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao najavio je otvaranje nove kancelarije u brazilskom gradu navodeći da je „On je učinio svoj dio posla. Radimo na svom.”

Brazilski grad Rio de Žaneiro zvanično će početi da prihvata plaćanje Bitcoinom (BTC) za poreze koji se odnose na urbanu nekretninu unutar granica grada, zvanu Imposto sobre a propriedade predial e territorial urbana (IPTU).

Kako je izvijestio Cointelegraph Brazil, novi zakoni o porezu na kriptovalute će se primjenjivati ​​od 2023. godine, što je najavio sekretar za ekonomski razvoj, inovacije i pojednostavljenje, Chicão Bulhões.

rio 1

Podržavajući ovaj cilj predvođen brazilskim gradonačelnikom Eduardom Paesom, izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao najavio je otvaranje nove kancelarije u regionu navodeći da je „odradio svoj dio posla. Radimo na svom.”

rio2

Uvođenjem ove inicijative Rio de Žaneiro će postati prvi brazilski grad koji je uveo BTC plaćanja. Prema prevedenom saopštenju:

„Da bi omogućila rad, opština će angažovati kompanije specijalizovane za pretvaranje kripto imovine u reale. Na taj način će opština dobiti 100% iznosa u valuti.”

Brazilski sekretar Pedro Paulo je dalje priznao da je cilj grada – uz prihvatanje kriptovaluta – da razvije solidno tržište ove nove klase imovine u gradu, dodajući: „Stimulisaćemo cirkulaciju kriptovaluta tako što ćemo ih integrisati u plaćanje poreza, kao u slučaju IPTU-a, a u budućnosti se to može proširiti na usluge kao što su taksi,trke, i slično.

Grad također planira uključiti politike upravljanja zasnovane na nezamjenjivim tokenima (NFT) na različitim tržištima, uključujući umjetnost, kulturu i turizam.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.