Robert Kiyosaki nastavlja da ulaže u Bitcoin

Činilo se da će 2022. godina završiti bez konačnog mišljenja o Bitcoinu i kirptovalutama od strane Roberta Kiyosakia, autora najprodavanije poslovne motivacione knjige „Rich Dad Poor Dad,“ ali je ovaj autor na kraju godine iznio svoje mišljenje o kriptovalutama.

Kao prvo, Kiyosaki je jako optimističan kada je pitanju Bitcoin. On nastavlja da investira u BTC, ponajviše zbog toga jer je BTC okarakterisan kao roba, kao što su i drugi intrumenti koje ovaj autor voli: zlato, srebro i nafta. Interesantno je da ovaj pisac navodno nije čekao prethodno predviđenu cijenu od hiljadu dolara za Bitcoin i on nastavlja da ulaže prema trenutnoj cijeni.

Kiyosakijev pogled se drastično razlikuje kada su u pitanju druge kriptovalute a za većinju njih očekuje da će biti uništene od strane SEC-ovih regulatornih mjera.

U svojoj globalnoj prognozi za 2023. Kiyosaki podstiče svoje čitaoce da se spreme za još jednu turbulentnu godinu. Prema njegovoj retorici, do 2024. godine, politika Federalnih Rezervi o podizanju kamatnih stopa će dovesti do kolapsa velikog broja sektora a neki od njih su nekretnine i lični prihodi.

Robert Kiyosaki još jednom naglašava da će samo pametni i informisani da se obogate pod ovakvim okolnostima.

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.