Robert Kiyosaki upozorava o najvećem slomu nekretnina u istoriji – savjetuje kupovinu Bitcoina

Nakon što je oglasio alarm o stvaranju velike ekonomske krize, koju će pratiti slom banaka, gubitak pozicije američkog dolara kao globalne rezervne valute i urušavanja tradicionalnih berzi, R. Kiyosaki sada očekuje najveći slom tržišta nekretnina u istoriji amerike.

Uistinu, ovaj poznati investitor i autor najprodavanije knjige za lične finansije „Bogati otac, siromašni otac,“ vjeruje da je „najveći slom tržišta nekretninama“ na pomolu, te poredi cijene nekretnina u kancelarijskim tornjevima u San Francisku iz 2019. godine i danas.

Prema Kiyosakiju, koji nastavlja da dovodi u pitanje političke lidere u mnogim gradovima pogođenim krizom, kriza u 2023. godini će zasjeniti recesiju 2007-2009. godine, te je jedini način da se zaštitite od iste ulaganje u zlato, srebro i Bitcoin (BTC).

„2008. godine smo imali veliku finansijsku krizu. Ova godina će učiniti da kriza iz 2008. izgleda kao sitnica. U 2019. godini su cijene kancelarija u San Francisko tornjevima bile jako visoke. U 2023. godini, u istim zgradama, cijena ovih kancelarija je izgubila 70% svoje vrijednosti. Šta će ovi gradovi uraditi sa kancelarijskim zgradama? Kupujte zlato, srebro i Bitcoin.“

Ovaj finansijski edukator već neko vrijeme upozorava da su teška vremena na pomolu, te da su posebno kritična za trenutnu političku sliku u Sjedinjenim Državama koju predvodi Joe Biden, kojeg okrivljuje za slom ekonomije kao i za „komunistički“ i „kriminalni“ finansijski i školski sistem u državi.

Kiyosaki je takođe etiketirao fiat valutu Sjedinjenih Država kao „toalet papir“ i „lažni novac,“ za koji tvrdi da će preplaviti Ameriku u vidu „ekonomskog cunamija“ i „talasa plime,“ kako svijet nastavi odbacivati njegovu dominaciju. Kiyosaki savjetuje sljedbenike dolara da kupe Bitcoin (BTC) i druga sredstva koja mogu služiti kao alternativa i osiguranje protiv smrtonosnih posljedica sistemske inflacije i korupcije.

U skorije vrijeme Kiyosaki je upozorio svoje gledaoce o velikoj opasnosti kada je u pitanju čuvanje novca u malim, regionalnim bankama, za koje vjeruje da bi mogle početi pratiti korake velikih banaka kada su u pitanju problemi sa likvidnošću ali ovaj put bez spašavanja od strane države, jer Sjedinjene Države „gledaju u oči novoj velikoj depresiji.“

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.