Sada u Brazilu možete koristiti ADA, XRP i SOL za kupovinu nekretnina

Gafisa, vodeća brazilska agencija za nekretnine, počela je prihvatati kriptovalute za transakcije povezane sa kupovinom nekrtnina. Kompanija prihvata kriptovalute preko domaće kripto berze Foxbit.

Prema saopštenju ove berze, koju je prvo primjetio lokalni list Livecoins, Gafisa je proučavala prihvatanje kriptovaluta kao metoda plaćanja još od februara 2021. godine. Ova kompanija je osnovana 1954. godine i izlistana je na jedinoj berzi ove države (B3), te sada dodaje Bitcoin plaćanja jer kriptovalute nemaju posrednike u transakcijama.

Transakcije za plaćanje nekretnina uključuju nekoliko posrednika koji omogućavaju iste. Ovo uključuje banke, agente za nekretnine, obrađivače transakcija i ostale učesnike. Bitcoin dozvoljava zainteresovanim stranama da izbace posrednike.

Izvršni direktor agencije Gafisa, Guilherme Augusto Soares Benevides, naglasio je da je rast kriptovaluta razlog zbog kog je kompanija počela da razmišlja o njima.

„Nema načina da se bavite poslom a da ne prihvatite kripto kao način plaćanja, jer, pored toga što predstavlja još jedan vid plaćanja, upotreba kriptovaluta promoviše ono najbolje za korisnike naših usluga.“

Pored Bitcoina, kompanija će prihvatiti plaćanja i u drugim kriptovalutama uključujući Ethereuem (ETH), Cardano (ADA), Ripple (XRP), Solana (SOL) i ostale. Ukupno, ova kompanija će prihvatati plaćanja u 16 različitih kriptovaluta.

Prema ovoj kompaniji, jedan od 130 ljudi u Brazilu, zapravo živi u objektu razvijenom od strane kompanije Gafisa, čineći ovu kompaniju najvećom agencijom za razvoj nekretnina u državi. Da biste kupili nekretninu pomoću kriptovaluta, morate popuniti formular u kom ćete pokazati svoju namjeru da to i učinite. Zatim će taj formular biti pažljivo analiziran od strane kompanije, prije nego što se adresa novčanika za uplatu proslijedi kupcu.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.