Scaramucci ulaže u kompaniju osnovanu od strane bivšeg predsjednika FTX US

Anthony Scaramucci ulaže u kompaniju osnovanu od strane bivšeg predsjednika FTX US, Brett Harrisona.

Prema Harrisonovim planovima, nova kompanija će omogućavati upravljanje narudžbama i razvoj algoritamskih usluga za decentralizovana finansijska tržišta.

Blumberg je prenio da će američki investitor i bivši direktor za komunikacije Bijele Kuće podržavati ovaj poduhvat vlastitim sredstvima. Scaramucci je tvitovao o ovoj investiciji u odgovoru na dugi tekst Harrisona koji je žestoko kritikovao osramoćenog saosnivača FTX berze, Sam-Bankman Frieda, napisavši>

“Brett, ponosan sam što sam investitor u tvojoj novoj kompaniji. Samo naprijed. Ne osvrći se. Želim ti sve najbolje.”

“Anthony je bio istinski mentor i moj prijatelj od kako sam ušao u kripto industriju prije dvije godine,” rekao je Harrison za Blumberg dodajući “Počastvovan sam što imam njega kao investicionog partnera i znam da su njegovi savjeti neprocjenjivi u mom novom početku.“

Takođe je objavio putem tvita:

„Mnogo ti hvala Anthony. Tvoja podrška i savjeti mi mnogo znače. Ne mogu dočekati da počnemo raditi zajedno.“

Sacramucci je tek skoro promjenio svoje mišljenje o FTX debaklu, izjavivši za CNBC da je „vrlo jasno da je u pitanju prevara“ – ranije je oklijevao da izjavi nešto ovakvo „jer je ovo zapravo pravni termin.“ Rekao je da je promjenio mišljenje kada su se bivši saosnivač FTX berze, Gary Wang, i bivša pomoćnica izvršnog direktora kompanije Alameda Research, Caroline Ellison, prošlog mjeseca izjasnili da su krivi.

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.