SEC tuži izvršnog direktora Binance berze zbog kršenja pravila o hartijama od vrijednosti

Komisija za hartije od vrijednosti i berze Sjedinjenih Država, tužila je kompaniju Binance Holdings Ltd. i njenog izvršnog direktora (Changpeng Zhao), objavio je Bloomberg, navodeći podnošenje prijave federalnom sudu.

Tužba ih tereti za kršenje pravila u Sjedinjenim Državama.

„Naš tim je u pripravnosti, osiguravamo da sistemi rade kako treba uključujući povlačenja sredstava i depozite,“ izjavio je Zhao na tviteru.

„Objavićemo odgovor kada vidimo ovu tužbu. Još uvijek je nismo dobili. Mediji dobijaju informacije prije nas.“

Cijena Bitcoina je pala nakon ovih vijesti. Cijena je pala 2,6% prema podacima stranice CoinMarketCap. Pad cijene se zaustavio na 25,412 dolara. Cijena Bticoina u vrijeme pisanja ovog teksta iznosi oko 25,730 dolara.

 

 

Upozorenje

Imajte na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.