Shiba Inu metaverse projekat je stigao

Tridesetog marta, Shiba Inu tim je objavio blog post koji sadrži sočne detalje o njihovom dugo očekivanom metaverse projektu „SHIB: The Metaverse.“

Kako je prenio U.Today, developeri ovog meme coina su objavili ovu ambicioznu metaverse inicijativu još početkom februara, da bi ušli u trku sa projektima kao što je Decentraland.

Metaverse će se sastojati od preko 100 hiljada parcela zemljišta, od kojih će neke biti privatne.

Dijelovi zemljišta će se otključavati u fazama. Tokom faze upoznavanja, tim iza projekta će otključati 36,431 parcele, koje će biti podijeljene u četiri dijela („Silver Fur,“ „Gold Tail,“ „Platinum Paw,“ i „Diamond Teeth“). Cijene će se kretati od 0,2 do 1 ETH, zavisno od toga u kom dijelu je kupljeno zemljište. Tim je objavio da želi da odabere neutralan token za plaćanje.

Učesnici će morati da zaključaju njihove Doge Killer (LEASH) tokene, Shiboshis NFT-ove, da bi mogli učestvovati u trodnevnoj aukciji. Imaoci će takođe biti u mogućnosti da učestvuju u sedmodnevnoj prodaji. Konačno, preostali dijelovi zemlje će biti dostupni na javnoj prodaji, po okončanju prve dvije faze prodaje.

Tim tvrdi da je kupovanje zemlje prilika da se stvore pasivni prihodi, kao i nagrade. Neke od privilegija koje se mogu steći, od strane vlasnika zemljišta, biće otkrivene u skorijoj budućnosti.

Metaverse pretstavlja virtuelni svijet koji omogućava učesnicima da oponašaju interakcije u stvarom svijetu. Ovaj koncept je stekao veliku popularnost zbog Fejsbukove promjene imena u Meta, prošlog oktobra.

Tri miliona pratilaca na tviteru

U međuvremenu, zvanični Twitter nalog ove meme kriptovalute je prešao cifru od 3 miliona pratilaca. U slavljeničkom tvitu, tim se zahvalio pratiocima zbog podizanja ovog projekta na jedan „sasvim novi nivo“ uspijeha.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.