Skoro 75% američkih prodavača planira da prihvati plaćanja u kriptovalutama ili stabilnim novčićima

Većina prodavača u Sjedinjenim Državama postavlja temelje za usvajanje kripta u skorijoj budućnosti, prema novom istraživanju kompanije Deloitte.

U ovom istraživanju Deloitte je ispitao 2000 starijih rukovodilaca u organizacijama za prodaju, iz različitih industrijskih sektora širom Sjedinjenih Dražava, o temama povezanim sa digitalnim sredstvima.

Preko 85% ispitanika je izjavilo da njihovi poslovi daju „veliki ili ogroman prioritet“ omogućavanju kripto plaćanja.

Skoro tri četvrtine ispitanika je izjavilo da su njihove organizacije planirale da prihvate kripto ili plaćanja u stabilnim novčićima kroz dvije godine. Više od 50% ispitanih, koji vode velike kompanije (sa prihodima od preko 500 miliona dolara), izjavilo je da su već uložili preko milion dolara u usluge za omogućavanje plaćanja digitalnim sredstvima.

Od prodavača koji već prihvataju digitalna sredstva, 93% njih je izjavilo da su svjedočili pozitivnom uticaju na broj njihovih kupaca.

„Naše istraživanje pokazuje pravac i snagu trajektorije ka širem usvajanju rješenja za plaćanja digitalnim valutama kod prodavača širom Sjedinjenih Država. Ispitani razumiju vrijednost i koristi ovakvih mogućnosti, te su napravili korake ka njihovom omogućavanju.

Prodavači slušaju svoje kupce i vjeruju da većina ima značajan interes u korištenju digitalnih valuta za plaćanja.“

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.