Snoop Dogg će objaviti NFT kolekciju na Cardano blockchainu

Američki reper Snoop Dogg je napravio još jedan korak na svom kripto putovanju, ovaj put se kladi na Cardano. Snoop Dogg, koji je u NFT prostoru od prošle godine, postao je jako poznato ime u ovom prostoru zbog njegove nesebične podrške, kao i njegovih kolekcija koje vrijede milione dolara. Većina ovih NFT kolekcija je na Ethereumu. Sada Snoop Dogg okreće pažnju ka Cardano blockchainu, u svom zadnjem pohodu u NFT prostoru.

Veliki koraci

Cardano se toliko izgradio, da je postao najtraženija mreža decentralizovanih finansija (DeFi), nakon omogućavanja pametnih ugovora prošle godine. Tolika je potražnja za Cardanom da je zapao za oko i velikim igračima poput Snoop Dogg-a, koji sada objavljuje vlastitu NFT kolekciju na ovom blockchainu. Ovo je na Tviteru objavio Clay Nation, koji objavljuje NFT kolekciju zajedno sa umjetnikom Champ Medici.

Ovo partnerstvo će donijeti u život mnoge umjetnosti, neobjavljenu muziku ovo reperskog veterana, kao i otale „tonove“ ograničenog izdanja. Ovo partnerstvo je odobrio i osnivač Cardano blockchaina, Charles Hoskinson, koji je napravio kameju u najavi videa sa dva Clay (Clay Nation) lika, Snoop Dogg i Champ Medici.

Snoop Dogg je takođe iskoristio platformu za socijalne medije da potvrdi ovaj projekat, koristeći #Cardano oznaku u objavi.

U videu je korištena muzika Snoop Dogg-a, dok je animacija koja je treperila na tv ekranima, sa Charles Hoskinsonom, pozivala oba umjetnika da se pridruže Cardano platformi. Video prestaje tako što Snoop Dogg uzima telefon, sa pretpostavkom da kontaktira Cardano osnivača, zbog rada na blockchainu.

NFT kolekcija, prema kojoj se u videu obraćaju sa „Claymations“, treba da bude objavljena u utorak, 5. aprila 2022. godine. Zajednica je već počela naglo da raste, zbog velikih imena povezanih sa projektom.

DeFi, porast NFT-ova na Cardano blockchainu

NFT i DeFi prostor na Cardano mreži nastavljaju da rastu. Samo ove godine, postignuto je povećanje od preko 25 hiljada procenata, u totalnoj zaključanoj vrijednosti na mreži, podižući ovu vrijednost na 300 miliona dolara.

U skorije vrijeme, slavili su 4 miliona napravljenih NFT-ova na Cardano mreži. Ovo je cifra za koju je i sam Charles Hoskinos rekao da je premašila njegova naoptimističnija predviđanja.

Trenutno, oko 240 miliona dolara je zaključano na mreži. Ovo se može povezati sa skorijom korekcijom tržišta, koja se dogodila nakon naglog skoka cijena kriptovaluta. Ipak, izgleda da je Cardano na pravom putu, obrzirom da je mlada mreža u DeFi prostoru.