Solana Blockchain ponovo ne radi

Solana se ponovo suočava sa padom a proizvodnja novih blokova je zaustavljena.

Prema podacima sa Solana Beach block eksplorera, Solana validatori nisu obradili nove blokove cijelih 5 sati, izazivajući totalno zaustavljanje svih aplikacija.

U skorijoj objavi Solana statusa je navedeno da je mainnet beta trebala restart od strane validatora. „Validator operateri bi se trebali pripremiti za restart u mb-validators na Diskordu,“ stoji u objavi.

Da bi se ublažila situacija, Solana tim je zamolio validatore da restartuju mrežu. Objavili su instrukcije za validatore, koje uključuju i sliku na kojoj se nalazi određeno vrijeme kada se mreža može restartovati.

Solana se reklamira kao blockchain visokih performansi ali tokom prošle godine je doživjela veliki broj padova zbog zagušenja blokovima. Prošlog mjeseca, na sličan način, Solana je prestala sa radom na 7 sati, nakon čega su validatori restarovali mrežu.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.