Solana dolazi po Ethereumovu krunu, Solana NFTovi postavljaju novi rekord

Solana opasno puca na Ethereumovu krunu, dok se nastavlja borba za prevlast među pametnim ugovorima. Iako Ethereum nastavlja da predvodi čopor, ipak nije obeshrabrio druge, koji su nastavili naglo da rastu, ne bi li ukrali dio tržišta od Ethereuma. Solana je bez sumnje najmoćniji od protivnika, pogotovo zbog ogromnog rasata svog NFT prostora.

Njihovi NFTovi rade prilično dobro na ovoj mreži, te privlače milione novih korisnika u Solana blockchain. Ethereum ostaje ispred, u smislu volumena ali se čini da ovo neće trajati predugo, jer neki Solana projekti već obaraju rekorde.

Okay Bears su tu

Okay Bears NFT je kao i bilo koji drugi NFT lansiran na Solana mreži. Imali su whitelist, koja je omogućavala svima koji su na whitelisti da jednostavno mintuju svoj NFT na dan minta. Međutim, ispostavilo se da je ovaj projekat prekretnica za Solana mrežu, jer je naglo stekao popularnost i postavio jedan od najvećih rekorda u NFT volumenu.

Projekat se sastoji od 10 hiljada jedinstvenih profilnih sličica a cijena mintovanja Okay Bears-a je iznosila 145 dolara po komadu. Međutim, kada su ovi NFTovi dospjeli na sekundarno tržište, u potpunosti su promijenili pogled na Solana blockchain NFTove.

Interes za Okay Bears je porastao za svega 24 sata, te je zabilježio 18,4 miliona dolara u trejding volumenu. Pored ovoga, NFT kolekcija je oborila rekord postavljen od strane nevjerovatno popularnih kolekcija na Ethereum mreži.

Postavili su rekord za najveću prodaju u Solana prostoru za jedan dan. Ovaj volumen znači da su pobijedili i Vee Friends, NFT kolkeciju koja je imala volumen od 13,1 miliona dolara, kao i popularne Meebits-e sa volumenom od 11,9 miliona dolara.

Solana je sada objavila da planira da uvede eskluzivno tržište za Okay Bears, koje će se zvati Bear Market. Takođe će imati dropove, kao i ostale pogodnosti za vlasnike Bears NFTova. Ovo je vrlo slično pogodnostima koje imaju vlasnici Bored Apes Yacht Club-a (BAYC).

Solara se trka sa Ethereumom

Stvarni volumen, na različtim platformama za pametne ugovore nastavlja da raste. Ethereum ostaje prirodni vođa u ovom prostoru. Međutim, druge platforme za pametne ugovore kao što je Solana, nastavljaju svoju igru. Ove mreže, koje su značajno mlađe od Ethereuma, već neko vrijeme otkidaju svoj komad tržišta.

Stvarni volumen Solane, je postavio ovaj blockchain ispred konkurencije kao što je Cardano. Trenutno je Solana treća najveća platforma za pametne ugovore, sa stvarnim volumenom od 310 miliona dolara.

Sa stanovišta tržišne kapitulizacije, Solana ostaje vrlo bitan protivnik. Solana trenutno sjedi na šestom mjestu, sa tržišnom kapitulizacijom od 32,66 biliona dolara. Ovo digitalno sredstvo se trenutno trguje po cijeni od 94,04 dolara.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.