SquidGame

Squid Game Crypto Token porastao 2.400% za 24 sata

Ovo malo smrdi na prevaru u najavi, sačekaćemo da vidimo šta će se dogoditi.

Nova Netflixova koreanska serija „Squid Game“ o smrtonosnom turniru odraslih koji igraju dječije igrice u nadi da će osvojiti veliku novčanu nagradu postala je preko noći svjetska senzacija. Sada ima svoj sopstveni brend kriptovalute koji je lansiran i porast cijene je ogroman.

SQUID se trguje po cijeni od 2,22 dolara, što je porast od skoro 2.400% u posljednja 24 sata, a njegova tržišna kapitalizacija je iznad 174 miliona dolara.

Međutim, oni koji su zainteresovani da učestvuju možda bi trebali da budu oprezni prije nego što uskoče u trgovinu “lignjama”. CoinMarketCap je izdao upozorenje, rekavši da je primio „nekoliko izvještaja“ da korisnici ne mogu da prodaju ovaj token na Pancakeswap, popularnoj decentralizovanoj mreži. Nejasno je zašto neki korisnici ne mogu da prodaju svoje tokene, ali bijela knjiga koja opisuje novčić izlaže antidamping tehnologiju koja sprječava ljude da prodaju svoje novčiće ako nisu ispunjeni određeni uslovi.

CNBC je kontaktirao preko kontakt informacija navedenih na web lokaciji Squid da bi pitao da li su programeri svjesni tog problema i da li rade na njegovom rješavanju, ali nisu odmah odgovorili.

Novčić, koji je započeo svoju pretprodaju 20. oktobra i bio „rasprodat za 1 sekundu“, prema svojoj bijeloj knjizi i pridružuje se listi drugih parodijskih kriptovaluta koje su doživjele veliki porast bez nekog posebnog razloga, osim dobrog publiciteta. Shiba inu coin inspirisan memom, na primjer, udvostručio je cijenu u posljednjih nedelju dana.

Squid token je lansiran kao ekskluzivni novčić projekta Squid Game — to je platforma za igranje gdje možete zaraditi kripto. Online turnir, koji počinje u novembru, oponaša šest rundi igara prikazanih u istoimenoj TV seriji. Ali za razliku od svog Netflix kolege, kompanija je rekla „kod nas nema smrtonosnih posljedica, očigledno!“

Takođe, za razliku od serije, koja je za konačnog pobjednika ograničila glavnu nagradu na 38,5 miliona dolara, ova virtuelna simulacija Squid Gamea neće ograničiti maksimum konačnog bonusa, niti broj učesnika.

Igrači će, međutim, morati da plate unaprijed određenu cijenu u Squid tokenima da bi učestvovali u svakoj igri, a pojedine runde takođe zahtjevaju od korisnika da kupe određen NFT, koji je dostupan za prodaju na njihovoj web stranici. Neki od ovih NFT-a predstavljaju likove iz serije, uključujući čuvare koji nose crvenkasto-ružičasta odijela (tačna boja je izazvala žestoku debatu među obožavaocima serije) i crne maske koje im pokrivaju cijelo lice.

Igranje nije jeftino, posebno po trenutnim cijenama. Ako želite da učestvujete u finalnoj igri turnira, moraćete da platite 15.000 ili 33.450 dolara i kupite NFT.

Ulaznice iz svake runde su podijeljene između programera (10%) i fonda nagrada (90%). Platforma Squid Game takođe nudi Marbles Pools — još jednu referencu na seriju — gdje vlasnici mogu da zarade tokene kroz ulaganje, što stavlja svoje kriptovalute kao kolateral za zaradu pasivnog prihoda.

Ovo dolazi usred nedavne bujice prevara i šema zlonamjernog softvera vezanog za Squid Game, dok sajber kriminalci žele da namame fanove.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.