sagan-cosmos

Cosmos najavljuje lansiranje novog blockchaina, Sagan

Cosmos cross-chain mreža, gradi novi blockchain, čiji je cilj omogućiti programerima da eksperimentišu sa različitim protokolima.

U svom kvartalnom uvodnom izvještaju, objavljenom 19. oktobra, Cosmos je rekao da je njegov blockchain Sagan, trenutno u razvoju. Projekat je nagovijestio objavljivanje blockchaina u video poruci, sa citatom poznatog astronoma Carla Sagana i slikom kanarinca među zvijezdama.

Snimci kanarinca mogu se odnositi na to da je blockchain eksperimentalna „kanarska mreža“, izraz koji koristi protokol interoperabilnosti Polkadot, za opis svoje testne mreže Kusama. U Kusaminom slučaju, blockchain omogućava programerima da izgrade i koriste parachain ili testiraju Polkadotovo upravljanje, ulaganje i druge funkcije u stvarnom okruženju.

Cosmos je u stalnom porastu nakon martovskog lansiranja svog inter-blockchain komunikacionog protokola, koji omogućava lako prenošenje kripto imovine između kompatibilnih blockchaina, uključujući i one u decentralizovanim finansijama. Prema podacima kompanije Mapofzones, u posljednjih 30 dana bilo je 1.285.426 prenosa širom ekosistema Kosmosa.

Najava Sagana dolazi jer Cosmos takođe radi na zbirnoj tehnologiji skaliranja, kako bi programerima omogućio izgradnju blokova zasnovanih na Cosmos-u, kao zbirnih sklopova koji se mogu primjeniti kao klasteri, unutar zona komunikacionog protokola među blokovima. Rješenje, nazvano Optimint, namjerava da bude „drop-in zamjena“ za okvir Tendermint, na kome je izgrađen.

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i spekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice ili pisca da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek treba konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.