rich

Šta učiniti nakon što se obogatite od kriptovaluta

.Od prohujalo s vihorom do istraživanja svijeta, kripto zajednica dijeli svoja razmišljanja o tome šta treba učiniti nakon što unovče dovoljno kripta za život.

Kada trgovci dobiju dovoljno novca za život od svojih Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Dogecoin (DOGE) ili bilo kojih drugih kriptovaluta i opcije kripto trgovanja, šta onda? Korisnici Reddita koji poznaju kriptovalute podijelili su svoje najbolje ideje u živahnom subredditu.

Korisnik koji nosi oznaku u/LifeReboot podijelio je, kako ga je sreća dovela do manjeg zadovoljstva od očekivanog. Zbog toga je LifeReboot pitao kripto zajednicu o njihovim razmišljanjima o tome šta dalje raditi do kraja života nakon što ostvare dovoljno zarade.

U odgovoru, korisnik Adamant27 je poslao neke čestitke i uporedio život sa video igricama. “Prošli ste zadatak pod nazivom finansijska stabilnost i nezavisnost, ali ova igra pod nazivom Život ima mnogo više zadataka”, napisao je Adamant27. Korisnik je ohrabrio LifeReboot da se upusti u neke “veće podvige” poput ličnog razvoja ili duhovnog prosvjetljenja.

Istraživanje svijeta je odgovor za korisnika Reddita Snowboarding_kook. U odgovoru, Redditor je napisao da “nema ništa bolje od putovanja”.

rich 1

S druge strane, Redditor Feodal_lord vjeruje da je nestanak i život bez kontakta s drugim ljudima dobra ideja. Korisnik je napisao: “Da sam zaradio dovoljno novca za cijeli život, rekao bih društvu „fuck you“ i živio bih svoj život u izolaciji.”

Budući da kreator teme nije “zvučao kao pohlepni kripto manijak”, korisnik Goonzoo je predložio pokretanje kripto projekta. “Učinite to jedinstvenim i pustite ga da radi kao temelj. Možda može na neki način ispuniti vaš život”, napisali su.

Forbesova kripto i blockchain lista pokazuje da su se kripto milijarderi povećali za 60% u roku od godinu dana. Trenutno se na listi nalazi 19 kripto milijardera, uključujući izvršnog direktora Binancea Changpenga Zhaoa, izvršnog direktora FTX-a Sama Bankman-Frieda i izvršnog direktora Coinbasea Briana Armstronga. Novopridošlice na listi su suosnivač FTX-a Gary Wang i osnivači Alchemy Nikil Viswanathan i Joseph Lau.

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažu u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.