Sve više majki prihvata kriptovalute u pokušaju da njihove porodice postanu bogatije

Majke se sve više okreću kriptovalutama jer se i cijeli svije oblikuje prema digitalnim sredstvima.

Prema izvještaju CNBC News, majke ulaze u kripto svijet da bi što više naučile o digitalnim sredstvima. U ovom izvještaju se navode napori Sare Monson, koju je prošlog oktobra facebook post motivisao da istraži kriptovalute i NFTove, kao i njihov fokus na metaverse. Ona je izjavila:

„Moj cilj je da što više naučim o ovome. Živjela sam u Sijetlu tokom .com eksplozije i tada nisam mogla, niti sam znala da uradim bilo šta.

U izvještaju se navodi da povećan broj majki počinje da ulaže u kriptovalute, u tržište koje je inače poznato po dominaciji mlađih muških investitora.

Veliki broj majki koje su investitori, a koje je ispitao CNBC, izjavile su da su zainteresovane za kripto kao za „značajnu promjenu“ njihove finansijske sigurnosti i sigurnosti njihovih porodica. Neke od majki su izjavile da je njihova perspektiva u velikom kontrastu sa izjavom „crypto bros,“ koja ovim prostorom dominira u proteklih nekoliko godina.

Olayinka Odeniran, osnivač Black Women Blockchain savjeta je rekla:

„Sa sve više roditelja koji ulaze u ovaj prostor, stvaramo drukčije stanje uma. Naš pristup je različit od pristupa pojedinih muškaraca ili žena koje ulaze u ovaj prostor samo da investiraju. U ovome sve poprilično rano, zato što želimo da ostavimo nešto svojoj porodici i želimo da im kažemo da mogu da učestvuju u našem prostoru.“

 

Upozorenje

Na samom kraju morate imati na umu da je ulaganje u kriptovalute i druge početne ponude kovanica („ICO“ – Initial Coin Offer) jako rizično i špekulativno, pa ovaj tekst nije preporuka vlasnika stranice kripto.ba ili pisca ovog teksta, da ulažete u kriptovalute ili druge ICO. Pošto je situacija svakog pojedinca jedinstvena, prije donošenja bilo kakve finansijske odluke, uvijek trebate konsultovati kvalifikovanog stručnjaka za ulaganja. Kripto.ba ne daje nikakve garancije u pogledu tačnosti ili pravovremenosti ovdje sadržanih informacija.